Poliția din Neamț și Vaslui colaborează pentru a opri un șofer beat și periculos

Un bărbat de 42 de ani din Vaslui a fost blocat în trafic de poliția din Neamț, după ce a fost observat conducând periculos pe un drum din județul vecin. Testele au arătat că acesta era sub influența alcoolului, având o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 3 iulie 2024, ora 14:33, un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, aflat în misiune, a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui despre un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care era condus haotic pe drumul național DN 15D, în comuna Ștefan cel Mare din județul Vaslui.

Un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui s-a deplasat la locul indicat și a identificat autoturismul și șoferul, un bărbat de 42 de ani din Vaslui. Acesta efectua manevre periculoase, precum depășiri riscante și circulație pe sensul opus sau pe acostament. Echipajul de poliție din Neamț a reușit să blocheze autoturismul în trafic.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 5 iulie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui l-au prezentat pe bărbat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului depistat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.” – a transmis Poliția Neamț

PUBLICITATE