Poliția demarează „Operațiunea normă zilnică de amenzi”

Sindicatul Europol a publicat o circulară trimisă către polițiști prin care aceștia vor raporta zilnic numărul de amenzi aplicate.

Cei de la Europol consideră că aceasta va fi o presiune foarte mare asupra polițiștilor, pentru că aceștia trebuie să își mulțumească șefii și vor da amenzi cu nemiluita.

”ATENȚIE!Normă de amenzi impusă polițiștilor

Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, scriu cei de la Europol.

PUBLICITATE