Poezia, sărbătorită de ziua ei, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ a marcat Ziua Mondială a Poeziei, miercuri, 21 martie 2018, printr-o serie de activități dedicate liricii și celor care își găsesc calea de exprimare în versuri – poeții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În holul de intrare al bibliotecii, pe tot parcursul zilei, s-au făcut auzite versuri de Mihai Eminescu, în interpretarea actorului Dorel Vișan, Nichita Stănescu, în interpretarea actriței Ilinca Tomoroveanu, și Tudor Arghezi, în interpretarea actorului Virgil Ogășanu.

Secția de carte pentru copii și ludotecă „Ion Creangă“ a organizat o expoziție de carte de poezie românească (Mihai Eminescu, Nina Cassian, George Coșbuc, Ioan Alexandru, George Topârceanu, Șt. O. Iosif, Vasile Voiculescu, Alexandru Macedonski, George Bacovia, Marin Sorescu), iar Centrul de Informare Comunitară a organizat o expoziție de carte de poezie a autorilor nemțeni (Aurel Dumitrașcu, Adrian Alui Gheorghe, Emil Nicolae, Dorin Ploscaru, Radu Florescu, Vasile Baghiu, Mihai Merticaru, Nicolae Sava). În cadrul Clubului de lectură de la Secția de carte pentru copii și ludotecă „Ion Creangă“ au fost citite versuri din lirica românească și universală.

La ora 13:00, membrii Clubului de lectură, însoțiți de mai mulți bibliotecari, inclusiv de la Secția „Vasile Conta“ Mărăței, au ieșit pe esplanada Bibliotecii și, după un moment petrecut în fața bustului poetului Mihai Eminescu, au oferit trecătorilor răvașe pe care erau transcrise fragmente din poezii celebre.

Ziua Mondială a Poeziei (21 martie) a fost declarată de UNESCO, începând din anul 1999, ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume, și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua Mondială a Poeziei este „ocazia de a onora poeții, de a revigora tradițiile recitării de poezie, de a promova lectura, scrierea și predarea poeziei, de a încuraja convergența dintre poezie și alte arte precum teatrul, dansul, muzica și pictura“, se arată într-un mesaj UNESCO de pe 16 martie 2018.

PUBLICITATE