Podul reabilitat de la Topoliceni, redat în totalitate traficului

Lucrările de reabilitare ale podului peste râul Bistrița din localitatea Topoliceni, comuna Poiana Teiului, au fost finalizate cu mult înaintea termenului stabilit inițial pentru aprilie 2024.

Finalizarea acestor lucrări a fost anunțată ieri, 18 decembrie, de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Astfel, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pe DN 17B, peste acest pod.

Reabilitarea a inclus atât lucrări la suprastructura și infrastructura podului, cât și îmbunătățiri la nivelul căii podului, trotuarelor – care au fost supralărgite – și rampelor de acces. De asemenea, au fost efectuate lucrări în albia râului Bistrița.

„Începând din această dimineață, au fost ridicate toate restricțiile la podul peste Bistrița de pe DN 17B, km 82+001 Topoliceni, județul Neamț, ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare.

Ultimele lucrări, de montare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație, au fost finalizate în acest weekend.

Reamintim, lucrările au început anul acesta, pe 19 aprilie, fiind finalizate cu 4 luni mai devreme față de termenul contractual, de 12 luni.

Lungimea totală a podului este de 127,70 m, o lățime de 11,60 m (din care 7,80 m parte carosabilă)

Obiectivul este construit din beton armat, fiind prevăzut cu trei deschideri (două marginale a câte 34,40 m și o deschidere centrală de 44,00 m).

Prin proiect, au fost executate lucrări la suprastructură și infrastructură, la nivelul căii podului, supralărgirea trotuarelor, precum și lucrări în albia râului.” – este mesajul DRDP

PUBLICITATE