PNRR – Toate sălile de clasă de la școlile din Piatra-Neamț vor avea mobilier nou și echipamente IT în toamna anului viitor

Astăzi, 26 iulie, la Palatul Victoria a avut loc ceremonia de semnare a unor contracte de finanţare (prin PNRR) destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică echipament IT.

Este vorba despre peste 5.600 de unităţi de învăţământ şi unităţi conexe.

Contractele au fost semnate astăzi, în prezenţa preşedinţilor de consilii judeţele şi ai primarilor din municipiile reşedinţă.

Ministrul Educaţiei a precizat că alocarea financiară a apelului este de peste 1 miliard de euro.

Pentru Piatra-Neamț, potrivit Primăriei, valoarea contractului este de 39.107.378 lei.

Cu ajutorul acestor fonduri, aproape 600 de săli de clasă din Piatra-Neamț, inclusiv cele de la Palatul Copiilor, vor fi dotate cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice.

De asemenea, 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învățământ, 14 laboratoare de științe, 38 de cabinete școlare, 7 ateliere de practică – toate, la școlile de pe raza municipiului.

„(…) Proiectul va fi gata în septembrie anul viitor. Atunci, toate sălile de clasă de la școlile din Piatra-Neamț vor avea mobilier nou și echipamente IT. (…)”, a declarat Primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE