PNL Neamţ solicită demisia doamnei Emilia Arcan din funcţia de Preşedinte al C. J.


Partidul Naţional Liberal Neamţ solicită demisia doamnei Emilia Arcan din funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ pentru modul defectuos în care domnia sa a gestionat criza apei în municipiul Piatra Neamţ şi în zona metropolitană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_9280„Am aflat că doamna Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a primit titlul:  ”Model de politician în Regiunea Nord Est”. Distictia i-a fost oferită, la Iași, la un eveniment organizat de un deputat PSD. Nu punem la îndoială bunele intenţii ale organizatorilor, deşi ne tot întrebam care sunt performantele doamnei Arcan care o recomandă pentru un asemena trofeu. Pentru că ne este greu să le identificăm, am spune mai degrabă că evenimentul de la Iaşi a fost un bun prilej pentru ca PSD-istii să-şi mai acorde între ei nişte trofee şi distictii.

Exact în momentele în care doamna Emilia Arcan era recompensată pentru” performanţe”, peste 100.000 de nemţeni cumpărau apa de la supermarketuri, sau o cărau de la ciusmele, pentru ca ApaServ, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, nu a fost în stare să remedieze la timp o defecţiune la conductă de alimentare cu apă a oraşului.

Ulterior, pentru a părea preocupată de această problemă, Emilia Arcan a convocat o şedinţă de urgenţă în care a cerut demisia consiliului de administraţie şi a directorului ApaServ, Ionuţ Dughir. Considerăm ca acest gest este insuficient pentru modul în care a fost gestionată criza apei în municipiul Piatra Neamţ, iar Partidul Național Liberal solicită demisia doamnei Emilia Arcan din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

De altfel, majoritatea acţiunilor întreprinse de doamna Arcan, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, vin în contradicţie cu interesele legitime ale nemţenilor. Doamna Arcan este mai degrabă preocupată de schimbarea directorului de la Spital, decât de sănătatea nemţenilor, este preocupată să continue politica PSD, o politică discreţionară, dispreţuitoare, care a avut că singur rezultat, sărăcirea judeţului Neamţ.” a declarat senatorul Eugen ȚAPU-NAZARE.

„Partidul Naţional Liberal apreciază că revoltător modul în care Consiliul Judeţean Neamţ, acţionar majoritar la compania ApaServ, a tratat această problemă  şi consideră că cei responsabili de acestă situaţie au acţionat cu dispreţ  faţă de cei peste 100.0000 de oameni care nu au beneficiat de apă potabilă, deşi plătesc unul dintre cele mai mari tarife din ţară.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, doamna Emilia Arcan ar fi trebuit să fie preocupată de ceea ce se întâmplă şi să gestioneze cu eficienţă această problemă. Este inadmisibil ca în asemenea momente să ai alte preocupări. De fapt, respectul pentru oameni este o valoare greu identificabila la PSD, partid preocupat mai degrabă de jocuri de culise din care să obţină avantaje materiale şi obişnuit să acţioneze cu dispreţ faţă de oameni.

Partidul Național Liberal solicită public demisia doamnei Emilia Arcan din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Mai mult, solicităm consilierilor judeţeni să demareze procedurile de schimbare a conducerii Consiliului Judeţean, iar  doamnei prefect împreună cu celelalte instituţii ale statului abilitate să  se implice şi să folosească mijloacele legale de care dispun pentru soluţionarea acestei situaţii de criză.” a declarat preşedintele PNL Neamţ,  Mugur COZMANCIUC.

Patidul Naţional Liberal Neamţ  solicită companiei ApaServ să nu factureze către populaţie lichidul maroniu care a curs în casele pietrenilor ore bune după aşa-zisa remediere a defecţiunii.

Mai mult, Partidul Naţional Liberal Neamţ solicită doamnei prefect să ia act de situaţia în care se află primarul oraşului Roznov, Ionel Ciubotaru, şi să demareze procedura de demitere a acestuia întrucât în cazul său există o condamnare cu supendare la ICCJ .

PUBLICITATE