PNL Neamț: „PSD-izarea învățământului, obiectivul principal al inspectorului general, Florentina Moise”

Comunicat de presă – PNL Neamț

La doar câteva luni de la numirea în funcția de inspector școlar general, Florentina Moise are ca principal obiectiv schimbarea directorilor de școli, nicidecum un act managerial de calitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru inspectorul general este mai importantă numirea în fruntea școlilor din județ a unor membri de partid, la indicațiile binomului din fruntea PSD Neamț, Ionel Arsene și Daniel Harpa. 

Primul pas a fost făcut la școlile din Dulcești și Farcașa, unde directorii actuali au fost schimbați cu Florentina Popa și Alexandru Teodorescu, ambii membri PSD.

Situația este revoltătoare în condițiile în care Florentina Popa a fost declarată ”respins” la două concursuri anterioare pentru funcția de director. 

În perioada următoare vor urma și alte schimbări de directori. Apreciem că numirea în aceste posturi a unor persoane incompetente reprezintă o gravă iresponsabilitate, cu efecte negative pe termen mediu și lung.

Școala trebuie să rămână un loc în care singurul criteriu de accedere în funcții de conducere trebuie să fie competența. Politica se face la sediul de partid, nu în școală. 

PNL Neamț nu va tolera abuzurile inspectorului general, chiar dacă, la nivel central, există un protocol de colaborare cu PSD pentru eficiența actului guvernării, în această perioadă dificilă. 

Epurarea pe criterii politice a oamenilor competenți și PSD-izarea învățământului nemțean trebuie să înceteze.

Îi cerem imperativ doamnei inspector general Florentina Moise să se preocupe exclusiv de creșterea calității actului educațional în județul Neamț. Să înțeleagă responsabilitatea pe care o are, iar, dacă nu este în stare să performeze, să demisioneze. 

PUBLICITATE