PNL Neamț: „Premierul PNL Nicolae Ciucă se ține de cuvânt și alocă fonduri de la bugetul de stat pentru reconstrucția podului de la Luțca”

Premierul PNL Nicolae Ciucă se ține de cuvânt și alocă fonduri de la bugetul de stat pentru reconstrucția podului de la Luțca

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Demersurile inițiate de președintele PNL Neamț, George Lazăr, și de parlamentarii liberali Eugen Țapu-Nazare și Laurențiu Leoreanu, pentru rezolvarea problemei de la Luțca nu au rămas fără ecou. Guvernul României, condus de premierul liberal Nicooae Ciucă, a aprobat repartizarea sumei de 3,4 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de reconstrucție a podului de la Luțca, în urma unui amendament depus de parlamentarii PNL Neamț.

”Este o decizie mult așteptată și am un sentiment de satisfacție pentru că toate demersurile pe care le-am întreprins, toate discuțiile pe care le-am avut cu premierul Nicolae Ciucă pe această temă, s-au concretizat în această alocare financiară, atât de necesară. De altfel, premierul Nicolae Ciucă – căruia îi mulțumesc public pentru această decizie – ne-a dat toate asigurările încă de acum câteva luni că va aloca fonduri pentru reconstrucția podului de la Luțca. Astăzi, aceste promisiuni devin realitate prin Legea Bugetului de Stat pentru anul 2023, prin care se alocă 3,4 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la un nou pod, mult mai trainic”, a precizat George Lazăr, președintele PNL Neamț.

Reamintim, imediat după prăbușirea podului de la Luțca, parlamentarii liberali Eugen-Țapu Nazare și Laurențiu Leoreanu, împreună cu George Lazăr, președintele PNL Neamț, s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă pentru a identifica soluțiile de rezolvare a acestei probleme, atât de critice pentru circa 20.000 de locuitori din zona Luțca. În urma acestor discuții s-a convenit asupra redactării unui amendament la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2023, care să permită alocarea de fonduri.

”Vreau să remarc și faptul că în jurul acestui amendament depus de parlamentarii PNL de Neamț, senatorul Eugen Țapu-Nazare și deputatul Laurențiu Leoreanu, s-au raliat și alți parlamentari de Neamț, ceea ce demonstrează că soluția propusă de PNL Neamț și agreată de premier este cea mai corectă”, a mai precizat George Lazăr.

În urma discuțiilor purtate cu premierul Nicolae Ciucă s-a stabilit că, în funcție de ritmul lucrărilor la construcția unui nou pod, Guvernul va continua să aloce fonduri suplimentare din Fondul de Rezervă al Guvernului, astfel încât lucrările să se desfășoare într-un ritm susținut, fără pauze.

Biroul de presă al PNL Neamț

PUBLICITATE