PNL Neamț: „Ionel Arsene refuză podul de la Armată, dar îi alocă bani, fără număr, lui Daniel Harpa, noul președinte al PSD Neamț”

PNL Neamț cataloghează ca iresponsabile și total lipsite de simțul realității preocupările și deciziile lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean. Deși mii de oameni sunt afectați de prăbușirea podului de la Luțca, Arsene refuză sprijinul Armatei pentru construcția, provizorie, a unui pod pe piloni, cu cale de rulare rutieră și pietonală. Motivul invocat de acesta este lipsa fondurilor pentru întreținerea lunară, cheltuieli care, însă, sunt insignifiante în raport cu bugetul anual al Consiliului Județean. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iar ca megalomania acestui om rupt de simțul realității să fie completă, propune consilierilor județeni acordarea de fonduri pentru… festivități în orașul Tg. Neamț. Un cadou de aproape un miliard de lei de la Ionel Arsene, către proaspătul președinte al PSD Neamț, Daniel Harpa, primarul din Tg. Neamț. Banii urmează să fie cheltuiți, printre altele, pe scene, artiști, scaune și aranjamente florale. 

Aceeași ședință mai consemnează și un alt proiect de hotărâre, la fel de halucinant, în condițiile dezastrului de la Luțca. Ionel Arsene nu renunță la porțile de intrare în județ și solicită votul consilierilor pentru două asemenea porți, deși toată lumea a tras semnale de alamă cu privire la costurile ireale, extrem de ridicate. Președintele de facto al PSD Neamț vrea nici mai mult nici mai puțin de 400.000 de euro – circa 20 de miliarde lei – pentru două asemenea porți. 

Grupul consilierilor județeni ai PNL nu va vota cele două proiecte de hotărâre și-i solicită lui Ionel Arsene, încă președintele Consiliului Județean Neamț, să le retragă de pe ordinea de zi. Nu vom gira cadourile sub formă de bani publici pentru ca orgoliile șefilor PSD  Neamț să fie satisfăcute la petreceri publice, unde se încearcă distragerea atenției de la problemele reale ale județului Neamț, deloc puține. 

Considerăm că nu este oportun ca în Consiliul Județean să discutăm despre festivism, petreceri și proiecte megalomanice, în condițiile în care mii de oameni suferă în fiecare zi pentru că podul de la Luțca, garantat 50 de ani de Ionel Arsene, s-a prăbușit după șase luni de la fastuoasă inaugurare. 

Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț

PUBLICITATE