PNL Neamț: „Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”

Comunicat de presă – PNL Neamț: „Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”

Decizia doamnei  Florentina Moise de a desființa postul de inspector de istorie este inexplicabilă, lipsită de orice rațiune pedagogică, cu atât mai mult cu cât titularul acestui post, doamna profesor drd. Elena Preda, este un cadru didactic dedicat, căruia nu i se poate imputa nicio vină.

La fel de revoltătoare este și decizia de a refuza organizarea Olimpiadei Naționale de Istorie în județul Neamț, fără niciun argument pertinent care să justifice o asemenea hotărâre. Fără un minimum respect față de catedra de istorie, față de profesorii de istorie, Florentina Moise, inspectorul școlar general, calcă în picioare buna tradiție a rezultatelor excelente obținute de elevii nemțeni la această disciplină, printr-o decizie revoltătoare, care are la bază ambiții personale, exclusiv de natură politică.

Adevăratul motiv pentru care doamna profesor drd. Elena Preda a fost înlăturată din funcție îl constituie revolta exprimată deschis, fără menajamente, pe care aceasta a avut-o cu privire la confiscarea de către Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț, a evenimentului ”B Zone Folk România”, organizat din bani publici, la Tg. Neamț. Pe fond, o răzbunare pentru delict de opinie.

Doamna Florentina Moise a surprins în repetate rânduri cu această atitudine răzbunătoare, ceea ce ne legitimează să o întrebăm public până unde va merge cu amenințările, cu destituirile tuturor celor care nu sunt de acord cu politica promovată de PSD Neamț?  Doamna Moise, îi veți da afară pe toți cei care au opinii contrare PSD? Veți lăsa catedre fără profesori, școli fără directori doar pentru că nu sunt de acord cu dumneavoastră și cu Vasilică Harpa? Cine vă dă dreptul să vă purtați ca un vătaf pe moșie? Când aveți de gând să încetați acest regim al terorii? Iar dumneavoastră, domnule Harpa, dumneavoastră de ce tolerați asemenea comportament abuziv care ne întoarce în timp, în anii negri ai comunismului, ai epurărilor politice?

Față de toate aceste decizii răzbunătoare și lipsite de logică, 15 reputați profesori de istorie din județul Neamț au solicitat explicații de la doamna Ligia Deca, ministrul Educației și Cercetării, un demers perfect legitim, pe care-l susținem necondiționat.

În ceea ce ne privește, considerăm că doamna Florentina Moise trebuie să demisioneze urgent din fruntea Inspectoratului Școlar Județean sau, în caz contrar, să fie demisă.  Este incapabilă să performeze profesional și este preocupată, exclusiv, să-și consolideze poziția de președinte PSD Piatra Neamț, uzând de toate pârghiile pe care această funcție i le conferă pentru a-și îndepărta prezumtivi adversari.

Haosului patronat de doamna Florentina Moise de la numirea în funcție i se atribuie cel mai bine citatul filozofului și eseistului spaniol George Santayana: ”Cei ce nu-și pot aminti trecutul sunt condamnați să-l repete”.

Orice zi în plus în fruntea învățământului nemțean a doamnei Florentina Moise bulversează și mai mult procesul educativ, în dauna elevilor.

Biroul de presă al PNL Neamț

sursa foto: PNL Neamț
PUBLICITATE