PNL Neamț – Derapajele fostului prefect au stat la baza schimbării acestuia


PNL NEAMTPNL Neamț consideră că schimbarea prefectului județului este un câștig pentru democrație și speră că actualul prefect va acționa  ca un garant al respectării legii și că nu va cădea în capcana întinsă de PSD, partid care a încercat să pună mâna pe județ și prin intermediul fostului prefect. Poziția PNL Neamț a fost  prezentată în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Dragoș Chitic, Primarul municipiului Piatra Neamț, Laurențiu Leoreanu, Primarul municipiului Roman, și Traian Humulescu, Viceprimarul orașului Târgu Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„PSD, prin oamenii săi, au avut ca principală preocupare promovarea propriilor interese, nu dezvoltarea județului, și a beneficiat de complicitatea unor înalți funcționari ai statului, în primul rând a fostului prefect, care-și completa agenda de lucru împreună cu deputatul Ionel Arsene. Acest personaj cu un comportament de baron a încercat să stoarcă județul de resurse, să pună mâna pe județ prin oamenii lui, în special prin Emilia Arcan și prin fostul prefect. Membrii PSD au vrut să spulbere tot ceea ce au considerat că le stă în cale pentru a avea putere totală și au făcut tot felul de abuzuri pentru a îndepărta din funcții oameni valoroși”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Una dintre potențialele victime ale comportamentului discreționar al PSD a fost primarul de Piatra Neamț, Dragoș Chitic, pe care PSD a dorit de două ori să-l îndepărteze din funcție. „PSD, prin fostul prefect, mi-a trimis corpul de control în decembrie, când toată lumea se pregătea de sărbători. Iar temele de control au depășit atribuțiunile instituției prefectului. Asta ca să nu mai amintesc și de tentativele de a fi demis, din motive fără niciun suport legal. În calitate de președinte al organizației municipale a PNL Neamț consider că decizia Guvernului Cioloș de a schimba prefectul este una corectă și a avut la bază gravele derapaje ale fostului prefect, care a acționat ca un partizan al PSD. Consider , de asemenea, că PSD, prin comportamentul său, a arătat clar că nu a învățat nimic din semnalele pe care societatea civilă le-a transmis clasei politice în ultimele luni și că încearcă, prin toate mijlloacele posibile, să se agațe în continuare de putere”, a precizat Dragoș Chitic.

Și viceprimarul de Târgu Neamț, Traian Humulescu, și-a exprimat speranța ca  noul prefect, doamna Niculina Dobrilă, să acționeze imparțial, iar deciziile pe care le va lua să fie în conformitate cu legea, mai ales că are de corectat destul de multe decizii strâmbe luate la nivelul administrațiilor locale din județul Neamț;

PUBLICITATE