PNL Neamț: „De teamă că subalternii ar vorbi, Ionel Arsene vrea să le angajeze avocați plătiți din bani publici”

Comunicat de presă – Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, jignește, din nou, sutele de mii de nemțeni. Printr-un controversat proiect de hotărâre, baronul PSD dorește angajarea unor avocați, plătiți din bani publici, care să apere interesele Consiliului Județean Neamț în dosarul  prăbușirii podului de la Luțca. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De fapt, în spatele acestui proiect de hotărâre se află intenția clară de a-și apăra unul din oamenii de casă, directorul executiv Doru Conache, de teamă că acesta, anchetat fiind, ar putea dezvălui și aspecte care l-ar incrimina inclusiv pe Ionel Arsene.  

Relația dintre cei doi este de notorietate, Doru Conache fiind cel care răspunde de infrastructura din întreg județul Neamț. El este cel care comandă studiile de fezabilitate și proiectare,  întocmește  caietele de sarcini pentru licitații, numește diriginții de șantier. În ultimii ani, și-a pus semnătura pe zeci de contracte încheiate cu firmele de casă ale PSD Neamț, la ordinele șefului său direct, Ionel Arsene. 

Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț consideră că Doru Conache trebuia demis imediat după prăbușirea podului, el fiind cel care s-a ocupat în mod direct de supravegherea lucrărilor la pod. De altfel, refuzul lui Ionel Arsene de a demara o anchetă internă în consiliul județean și de a-l demite pe Doru Conache sunt dovezi clare că acesta se teme că directorul executiv ar putea dezvălui ce știe. 

Grupul consilierilor județeni ai PNL nu va vota acest proiect de hotărâre, mai ales  în condițiile în care Ionel Arsene a refuzat oferta Ministerului Apărării Naționale de a construi un nou pod pe piloni, motivând cheltuielile prea mari de mentenanță, mințind nemțenii în legătură cu valoarea acestora.

PUBLICITATE