PNL Neamț acuză PSD. Rectificarea bugetară pregătește fraudarea alegerilor de anul viitor.

Vineri, 23 octombrie 2015, a avut loc conferința de presă susținută de co-președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, de Eugen Țapu Nazare, liderul PNL Piatra Neamț și de Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Co-președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a atras atenția că prin “rectificarea bugetară PSD încearcă să vicieze rezultatul alegerilor de anul viitor asigurându-și primarii achizițonați prin celebra ordonanță <Dragnea>”. “La fel ca în 2014, le spun: nu puteți voi cumpăra cât pot românii vota”, a atras atenția  deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

Mai mult, liderul PNL Neamț a arătat că “nu există nici un fel de interes în guvernarea PSD pentru zona Moldovei și a județului Neamț”, apreciind că “Moldova nu va avea autostradă atâta vreme cât PSD se va afla la guvernare”. „Comisia de transporturi din Parlament trebuia să se întrunească la Piatra Neamț, dar acest lucru nu s-a întâmplat pentru că reprezentanții Guvernului și parlamentarii PSD de Neamț care fac parte din comisie nu au confirmat prezența. Cum poți face autostradă când nici nu vii la o discuție despre ea?”, a argumentat Mugur Cozmanciuc lipsa de interes a PSD.

La rândul lui, senatorul Eugen Țapu Nazare, lider al PNL Piatra Neamț, a atras atenția că „rectificarea bugetară a fost  gândită exclusiv prin prisma anului electoral ce va urma”. „Cheltuielile publice sunt discreționare și fără eficacitate, iar rectificarea bugetară e plină de măsuri electorale. Fac apel la liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, ca prin influența pe care o clamează la nivelul conducerii centrale a partidului să se asigure că sumele se vor împărți corect, iar județul Neamț și municipiul Piatra Neamț nu vor fi din nou trecute cu vederea”, a avertizat senatorul PNL.

Eugen Țapu Nazare  a mai arătat că  neîncrederea la adresa Executivului nu vine numai din partea aleșilor locali, ci și din zona instituțiilor financiare internaționale. „Raportul FMI este unul negativ la adresa Guvernului”, a completat senatorul PNL.

În acest context, primarul Dragoș Chitic a subliniat că  „Piatra Neamț este un oraș care are nevoie de sprijin guvernamental”. „Sperăm ca actuală rectificare bugetară să nu semene cu cele trecute, iar municipiul Piatra Neamț să nu fie din nou văduvit de fondurile de la guvern. Trag și eu un semnal de alarmă pentru ca sumele împărțite administrațiilor locale să nu mai fie dependente politic”.

„Propunerea conducerii primăriei este ca taxele și impozitele locale să nu crească. Proiectul este susținut de grupul consilierilor PNL. O administrație liberală trebuie să se asigure că oferă cetățenilor și agenților economici locali pârghii pentru dezvoltare. Asta încercăm să facem prin acest proiect privind taxele și impozitele. Vor fi cazuri unde impozitele vor scădea, cum e situația imobilelor aparținând persoanelor juridice care sunt folosite atât în scop nerezidențial ca și rezidențial”, a mai arătat primarul municipiului Piatra Neamț.

PUBLICITATE