Plin de șoferi beți, drogați sau fără permis în acest weekend în Neamț

În acest final de săptămâna, având în vedere condițiile meteo specifice iernii, polițiștii de rutieră și cei de ordine publică au desfășurat permanent activități, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

Vigilența polițiștilor și lipsa de responsabilitate a unor conducători auto, au condus la depistarea în flagrant a unui număr semnificativ de infracțiuni rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, la data de 25 noiembrie, în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Bistriței, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat, de 36 ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

„Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.” – a transmis Poliția Neamț

Polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot pe 25 noiembrie, în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din Trifești, care nu deținea drept de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat pe DN 15D, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, care avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

La aceeași dată, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bicaz, au depistat pe DN12C, în localitate Bicaz Chei, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece acesta manifesta incoerență în vorbire, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deși polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că refuzul de recoltare de probe biologice constituie infracțiune, acesta a refuzat să fie condus la o unitate medicală.

În jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț –BDNE Bicaz au efectuat semnal regulamentare de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe DN15, în localitatea Hangu, pe direcția Bicaz – Poiana Teiului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și de această dată conducătorul auto a refuzat să fie condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Activitățile desfășurate de polițiști la data de 26 noiembrie, au condus la identificare în flagrant a altor 4 conducători auto ce săvârșeau infracțiuni rutiere.

Astfel, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat, pe strada Izvoare, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Piatra-Neamț, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de  0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat

În jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în localitatea Borlești, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de  1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți doi conducători auto, un bărbat de 32 de ani, din Piatra-Neamț și un tânăr de 23 de ani, din Timișești au fost depistați de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț conducând fără a avea drept de a conduce autoturisme.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Totodată, în urma acțiunilor specifice desfășurate de polițiști, atât pentru prevenirea evenimentelor rutiere cât și a celor ce aduc atingere siguranței cetățenilor, polițiștii au aplicat un număr de 79 de sancțiuni contravenționale, fiind reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare, polițiștii confiscând cantitatea de 6,25 m.c. material lemnos.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, Ion Creangă și Bicaz, cei din cadrul Formațiunii Rutiere Bicaz și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.

Acțiunile polițiștilor au la bază prevenirea situațiilor de risc în trafic și protejarea vieții.

„Rolul polițiștilor nu se rezumă doar la sancționare, ci mai degrabă la asigurarea unui mediu sigur pentru fiecare participant la trafic, mediu la care fiecare conducător auto poate contribui prin adoptarea unei conduite rutiere responsabile.” – a precizat Poliția Neamț

PUBLICITATE