Plin de șoferi băuți, drogați și fără permis pe drumurile din Neamț

Într-o acțiune coordonată desfășurată pe 10 februarie, polițiștii din Neamț au depistat și sancționat mai mulți șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și fără a deține permis de conducere valabil.

Aceste acțiuni au avut loc în diverse localități din județ și s-au incheiat cu întocmirea mai multor dosare penale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre cazurile semnificative, se numără un tânăr de 22 de ani din București, oprit pe Artera de Vest a Romanului, care prezenta indicii de consum de substanțe interzise. De asemenea, un bărbat de 55 de ani din Tarcău a fost depistat conducând un vehicul neînmatriculat și fără permis. În localitatea Ceahlău, un bărbat de 35 de ani a fost prins conducând un moped fără a deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

Alte intervenții notabile includ oprirea unui șofer din Poiana Teiului cu o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și reținerea unui cetățean ucrainean pe DN2 E85, la volanul unui TIR, cu o concentrație de 1,30 mg/l alcool pur.

Mai jos, comunicatul Poliției Neamț:

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe Artera de Vest Roman, către localitatea Horia.

Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, din București, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, fiind în serviciul de patrulare pe raza de competență, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, condus de un bărbat de 55 de ani, din Tarcău, care se deplasa pe DC135, în localitatea Tarcău.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că autovehiculul în cauză nu era înmatriculat sau înregistrat iar conducătorul auto nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei vehiculului.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț  au depistat în trafic, pe DC150, în localitatea Ceahlău, un moped, condus de un bărbat de 35 de ani, din localitatea Ceahlău.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că, persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 15:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au efectuat semnal acustic și luminos de oprire al unui autoturism care se deplasa, în localitatea Poiana Teiului.

Conducătorul auto, în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic autoturism care se deplasa, în municipiul Piatra-Neamț, pe bulevardul Gen. N. Dăscălescu.

Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, din Dumbrava Roșie, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii rutieri din Târgu-Neamț au efectuat semnal de oprire al unui autoturism care se deplasa, în localitatea Vânători-Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, din Grumăzești, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au efectuat semnal de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe strada Oituz, în municipiul Roman.

Conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, din Roman, a fost testat a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au efectuat semnal de oprire al unei autoutilitare care se deplasa pe DN2 E85, în afara localității Săbăoani.

Conducătorul auto, în vârstă de 36 de ani, cetățean Ucrainean, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat, față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 21:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au efectuat semnal de oprire al unui moped care se deplasa, în localitatea Valea Ursului.

Deoarece conducătorul vehiculului nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit  DJ 207 C, în localitatea Valea Ursului.

Conducătorul mopedului, în vârstă de 18 ani, din Bucium, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 11 februarie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Secției de Poliție Rurală Sagna au efectuat semnal de oprire al unui autoturism care se deplasa pe DJ 207A, în localitatea Boghicea.

Conducătorul auto, în vârstă de 48 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE