Plămânii prelevaţi de la un pacient din Neamţ s-au pierdut dintr-un motiv incredibil

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ a avut loc în cursul zilei de marţi, 22 mai, prima intervenţie din acest an pentru prelevarea de organe de la un donator, un bărbat de 39 de ani, aflat în moarte cerebrală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Două echipe de medici de la Iaşi şi Bucureşti s-au deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamț pentru a preleva ficatul, rinichii, corneea şi plămânii. Rinichi şi corneea au fost duse la Iaşi pentru a fi transplantate, iar la Bucureşti ficatul şi celălalt rinichi.

Plămânii prelevaţi de la pacient şi care ar fi putut salva două vieţi, s-au pierdut dintr-un motiv incredibil. Singurii pacienţi compatibili au fost găsiţi tocmai în Germania, dar nemţii n-au avut elicopter să-i transporte. Medicii au prelevat inclusiv inima, dar nu a existat nicio persoană compatibilă. – conform observator.tv

Donatorul, dintr-o comună din judeţul Neamţ, a fost internat în spitalul din Piatra Neamţ cu traumatism cranio-cerebral produs în urma undei căderi de la înălţime. De menţionat că este a unsprezecea prelevare de organe efectuată la Spitalul Judeţean Neamţ, în ultimii cinci ani.

Prelevarea şi donarea de organe a fost posibilă după ce familia bărbatului şi-a declarat intenţia de a dona organele în cazul în care acesta avea să intre în moarte cerebrală.

PUBLICITATE