„Pirat rutier”, prins de polițiștii nemțeni

Un șofer prins că efectua transport ilegal de persoane (cei care sunt numiți și „pirați rutieri”) a fost lăsat fără certificat și plăcuțe. El a fost prins, două ore mai târziu, conducând aceeași mașină fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Ieri, 6 decembrie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic un bărbat, de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Bahna, fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Totodată, la aceeași dată, în jurul orei 13:00, conducătorul auto, din Bahna, a fost depistat pe Drumul Județean 158, în localitatea Moldoveni, în timp ce efectua cu autoturismul în cauză transport de persoane, fără a deține licență pentru această activitate.

În acest caz, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.