Pietrenii își rup picioarele în lucrările primăriei

Sub noul slogan electoral „Împreună reclădim Piatra-Neamț” municipalitatea desfășoară lucrări care produc, pe lângă haos în trafic, mai nou, victime.

Vineri seară, un bărbat a ajuns la spital cu piciorul rupt după ce a căzut într-un șanț nesemnalizat corespunzător în zona magazinului Petrodava (vezi articolul AICI). Pietreanul va sta 45 de zile cu piciorul în ghips pentru că șanțul nu era semnalizat corespunzător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Și pe adresa redacției noastre au ajuns imagini cu oameni care devin victime printre lucrările primăriei. Mai jos, o imagine surprinsă ieri, 15 octombrie, la trecerea pentru pietoni de la restaurant Laguna.

Pe lângă șanțurile nesemnalizate, pietrenii ar trebui să se ferească și de pietrele care pot sări de la roțile mașinilor. Sunt unele zone în Piatra-Neamț unde, după efectuarea lucrărilor, timp de săptămâni bune, străzile nu au fost curățate și au fost lăsate pline de pietriș.

Ca exemplu, sensul giratoriu de la mall (vezi foto):

Pe lângă pietoni-victime, așa cum ne-a obișnuit, administrația Carabelea avizează și supraveghează lucrări care produc haos în trafic, și asta din cauza faptului că sunt făcute fără a ține cont de semnalizările rutiere care sunt obligatorii când se lucrează pe drumurile publice.

În filmarea publicată ieri, 15 octombrie, de MESAJUL.ro se vede că firma care lucrează pe varianta orașului a închis Strada Ozanei folosind o bandă de plastic, legată la un capăt de un stâlp iar la celălalt capăt de un tufiș.

„Ambele sensuri sunt blocate la o oră cu trafic însemnat (ora 11:00), complet haotic, printr-o simplă bandă care traversează strada. Nu există indicatoare rutiere de ocolire sau de avertizare ”drum în lucru”, iar Poliția Locală lipsește cu desăvârșire, deși ar trebui să supravegheze derularea lucrărilor la infrastructura rutieră.

Întreg traficul care vine din intersecția de la Spital este acum deviat pe Str. Dr Gh. Iacomi (zona Școlii nr.2) iar circulația a devenit un vacarm.

În mod normal, o administrație competentă și nu una formată din amatori, ar fi trimis Poliția Locală să închidă circulația spre Str. Ozanei din sensul giratoriu de la Spital, nu să se formeze o buclă cu ieșire în dreptul Școlii nr.2 care să paralizeze traficul.

Dar la Piatra-Neamț lucrurile se fac după bunul plac al fiecăruia, de asta semafoarele nou montate obturează vizibilitatea celor care sunt acum în uz, șanțurile de pe bulevarde zac de mai bine de două luni fără a fi nivelate cu ciment provizoriu, iar consilierii primarului ceartă toată lumea de pe Facebook care nu este de acord sau critică mărețele realizări din epoca Carabelea.” – notează sursa citată

PUBLICITATE