Pietreanul Daniel Tătaru, ales membru de onoare al Academiei Române

Daniel Ioan Tătaru, matematician de renume mondial și profesor la Universitatea Berkeley, a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Originar din Piatra-Neamț, Tătaru este recunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile în matematică.

Adunarea Generală a Academiei Române, întrunită în sesiunea din 20 martie, a decis, prin vot secret, alegerea unui număr de trei membri corespondenţi şi cinci membri de onoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre cei 5 membri de onoare se numără și pietreanul Daniel Ioan Tătaru, la Secția de științe matematice.

Originar din Piatra-Neamț și în prezent profesor la Universitatea Berkeley, California, Daniel Ioan Tătaru s-a distins pe scena internațională a matematicii, câștigând supranumele de „matematicianul secolului 21”.

Recunoașterea sa de către Academia Română subliniază contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea matematicii moderne.

Matematicianul Daniel Ioan Tătaru s-a născut pe 6 mai 1967, la Piatra-Neamţ. A urmat studiile medii în localitatea natală și a absolvit Liceul „Petru Rareş” în 1985.

Tătaru, care a început să se distingă încă din timpul liceului prin rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale de matematică, a continuat să exceleze în domeniu, absolvind Facultatea de Matematică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cariera sa a continuat cu studii de doctorat în Statele Unite, la West Virginia University, urmate de poziții didactice la Northwestern University și, în final, la Universitatea Berkeley.

PUBLICITATE