Pietreanul care l-a trimis în spatele gratiilor pe „Sile Cămătaru”, dat în urmărire națională

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, născut în municipiul Piatra-Neamț, a fost dat în urmărire națională de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit polițiștilor, este vorba de Shaul Peleg, născut în 17 iunie 1951 în municipiul Piatra-Neamţ, cu domiciliul în București, a fost dat în urmărire naţională de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru că se sustrage de la executarea unui mandat cu pedeapsa închisorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

El a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la plata unei amenzi penale de 4.800 de lei (160 de zile de închisoare), pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Deoarece nu a achitat sancţiunea în termenul stabilit de instanţă, în luna martie, instanța a dispus executarea pedepsei de 160 zile închisoare în regim de detenţie.

Oricine deţine informaţii în vederea depistării bărbatului este rugat să ia legătura cu cea mai apropiată unitate de Poliţie, ori să apeleze 112!

Cazul lui Peleg Shaul a fost cel care i-a împins pe procurori să declanşeze, în urmă cu 13 ani, războiul împotriva Cămătarilor.

Oficial, omul de afaceri s-a plâns că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, ar fi fost bătut şi jefuit de mai mulţi necunoscuti mascaţi, care i-au luat un ceas „Cartier”, mai multe bijuterii, 13.000 de dolari şi 20 de milioane de lei vechi.

Shaul nu a fost doar bătut şi tâlhărit. Bărbatul a fost legat la ochi, băgat într-un portbagaj şi lăsat, gol puşcă, într-o pădure de la marginea Capitalei.

Câteva luni mai târziu, autorităţile au descoperit că autorii jafului erau cei din Clanul Cămătaru.

Ulterior, Shaul a ajuns şi el în vizorul anchetatorilor pentru înşelăciune.

PUBLICITATE