Pietreanul care i-a lăsat cu gura căscată pe cei cinci investitori de la ”Imperiul Leilor”

Antoine Dussenne, antreprenorul belgian care a ales Piatra-Neamț pentru a-și dezvolta afacerile, a fost prezent în această seară la emisiunea ”Imperiul Leilor”, cu scopul de a-i convinge pe aceștia să investească în inovația lui, casele modulare produse în județul Neamț.

Puternicii investitori Dan Șucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu și Dragoș Petrescu, s-au pomenit cu o casă adusă în platou de către Antoine Dussenne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Sunt belgian, sunt în România de 33 de ani și ador țara asta. Nu aș pleca din România sub nicio formă! Oamenii aici sunt extrem de primitori, m-a marcat foarte mult solidaritatea românilor.

Aici poți merge oricând să bați la cineva la ușă, în plină noapte, dacă ai nevoie de ceva, și îți deschide. În Belgia nu se întâmplă lucrul acesta. Înainte de pandemie am avut ideea asta, de a construi un sistem de locuințe modulare, care poate să fie fix sau pe roți”, le-a spus pietreanul, investitorilor.

Întrebat dacă pe lângă lucrurile pe care le iubește la țara noastră, sunt și lucruri mai puțin plăcute, acesta le-a spus leilor: ”Nu-mi place treaba asta cu „lasă că merge și așa”, lipsa de asumare și răspundere”.

Dan Șucu nu a împărtășit aceleași principii cu cel din fața lui și a ținut să sublinieze că lucrurile nu stau chiar așa: ”Nu muncitorul e superficial, ci cel care-l conduce. Avem oameni extrem de calificați și de dedicați, întotdeauna are legătură cu cel care-și conduce treburile”.

Proiectul lui Antoine Dussenne a fost îmbrățișat de către Dan Șucu și Bogdan Micu, oferta lor fiind de 250.000 euro pentru 30% din afacerea pietreanului.

Să facem cunoștință cu casele modulare produse de Antoine Dussenne:

Casele produse de Modulary Factory din Piatra Neamţ au 3,2 m lăţime şi 12 m lungime şi pot fi conectate între ele. În prezent, fabrica funcţionează cu cinci angajaţi şi are o capacitate de producţie de patru căsuţe pe lună.

Modulary Factory, un business început în 2020, în plină pandemie de COVID-19, este locul în care familia Dussenne produce case modulare din lemn, pe care le lucrează integral în cadrul fabricii din Piatra Neamţ şi pe care apoi le comercializează în ţară şi, în curând, şi în străinătate, conform zf.ro.

Catherine Dussenne, cofondatoarea busi­nessului din Piatra Neamţ, fiica lui Antoine Dussenne, un antreprenor de ori­gine belgiană care a mai avut afaceri în zo­na de producţie de căsuţe din lemn, susţine că a face parte dintr-o afacere precum Modulary Factory este e şansă importantă şi o oportunitate de a demonstra ce poate face din ipostaza de antreprenor.

„Ceea ce oferim noi faţă de alte firme şi este foarte important pentru clienţii noştri este faptul că reuşim să eliminăm ideea de şantier, de a găsi şef de şantier, de a găsi oameni care să lucreze sau de mizeria care se produce pe un şantier.

Noi producem totul la noi în fabrică şi apoi le livrăm clienţilor ca pe nişte piese de lego. Căsuţele pot fi lipite una de cealaltă sau puse una deasupra celeilalte. Practic, sunt nişte mo­dule, care au în general în jur de 3,2 m lăţime şi pot ajunge până la 12 m lungime.

Ele sunt standard, dar pot fi adaptate în funcţie de modul în care sunt folosite şi de câte astfel de case sunt cumpărate de către un client“, a spus Catherine Dussenne.

Structura unei astfel de căsuţe costă minimum 6.000 de euro, acesta fiind un preţ de bază, pentru cea mai simplă structură. Preţurile nu sunt standard, conform cofondatoarei, deoare­ce fiecare client îşi doreşte alte dimensiuni, iar singura limită privind preţul acestor căsuţe este bugetul clientului.

Catherine Dussenne povesteşte că primul prototip realizat în cadrul Modulary Factory a fost început în iunie şi finalizat în două sau trei săptămâni. În pre­zent, fabrica funcţionează cu cinci angajaţi şi are o capacitate de producţie de patru căsuţe modulare pe lună, care se va extinde datorită cererii mari.

Căsuţele de tip glass house, un produs de bază al afacerii, sunt nişte case modulare cu acoperiş în două ape cu o parte a acestuia vitrată, ex­plică antreprenoarea, care sunt potrivite pentru zonele de pădure sau plaje, întrucât oferă un peisaj aparte.

Avantajul acestui tip de busi­ness, în care sunt produse case mo­dulare de dimensiuni reduse ce pot fi conectate între ele, este acela că se adresează atât clien­ţilor care îşi doresc case mici, cât şi clienţilor care vor să construiască case mai mari, mai informează sursa citată.

PUBLICITATE