Pietrean amendat cu 2.000 de lei pentru gunoaie aruncate pe un teren (FOTO)

Mulți cetățeni ai municipiului Piatra Neamț încă nu au înțeles, că pentru a reuși să avem un oraș curat, deșeurile se depozitează doar în locurile special amenajate sau în propriile pubele, deținerea de contracte cu operatorul de salubritate fiind în continuare o obligativitate.

Este și cazul unei persoane din Piatra Neamț, care, după ce a făcut curățenie în apartament, a decis să depoziteze deșeurile pe un teren din apropierea blocului.

Respectivul a fost identificat de către polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, în urma unei sesizări făcute de un alt cetățean cu spirit civic.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 2.000 de lei pentru încălcarea art. 2, lit. ”a” din H.C.L. 228/2021 – Regulamentul de gospodărire, întreținere și estetică în municipiul Piatra Neamț. 

De la începutul lunii aprilie 2022 și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.400 de lei, doar pentru depozitare necontrolată a deșeurilor menajere ori a reziduurilor provenite din construcții, mobilier uzat, resturi textile, etc.

Precizăm că dispecerii Poliției Locale monitorizează 24 de ore din 24 camerele de supraveghere amplasate la shelterele din oraș și de asemenea, așteptăm să fim sesizați cu privire la orice derapaj de la legislația care prevede modul în care se aruncă gunoiul menajer sau alte tipuri de reziduuri, la numărul de telefon 0233231.300 – Dispecerat Poliția Locală Piatra Neamț sau prin aplicația City App, gestionată de Primăria Piatra Neamț. 

Totodată facem precizarea că resturile provenite din construcții, mobilierul uzat, se pot duce gratuit la unul dintre cele două puncte de colectare Brantner, din cartierele Dărmănești și Mărăței. 

PUBLICITATE