Pictură şi poezie sub semnul lui Nicolae Labiş la Biblioteca `G.T. Kirileanu`

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită vineri, 4 decembrie 2015, ora 13.00, în Sala „Cupola” la un eveniment dedicat poeziei şi poetului Nicolae Labiş, la împlinirea a 80 de ani de la naştere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

12308668_1070178983015478_3635926444433346598_nAtmosfera artistică a momentului va fi deschisă de expoziţia de pictură „Nobleţe şi culoare” ce reuneşte lucrări ale artistului plastic nemţean Mircea Răzvan Ceacâru, cel care a primit titlul de pictorul anului 2015 al Filialei Neamţ a UAP din România.
Evocarea poetului Nicolae Labiş va fi ilustrată cu un recital de versuri susţinut de actorii Ecaterina Hâţu şi Răzvan Bănuţ de la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, precum şi de o incursiune în epoca şi lumea lui Nicolae Labiş avându-l ca ghid pe Emil Nicolae.
Manifestarea se bucură de participarea extraordinară a Margaretei Labiş – sora poetului, cu mărturii emoţionate şi confesiuni ce garantează că Nicolae Labiş va fi mai aproape de cei care-i iubesc poezia şi spiritul.
Adrian Alui Gheorghe, iniţiator şi coordonator al evenimentului: „Poezia picturală a lui Nicolae Labiş şi pictura cu accente poetice a lui Mircea Ciacâru se reunesc într-o ipostază sincretică, o provocare pentru publicul din Neamţ. Prezenţa Margaretei Labiş, martor al vieţii şi al postumităţii lui Nicolae Labiş, garantează o evocare memorabilă a celui care a rămas simbolul poetului atins de geniu şi veşnic tînăr din literatura română”.

PUBLICITATE