Piatra-Neamț – Un primar și 14 consilieri personali

Primarul Andrei Carabelea a reușit un record în administrația din Piatra-Neamț: în doar un an și zece luni a reușit să schimbe nu mai puțin de 14 consilieri personali.

Potrivit MESAJUL.ro, când a preluat frâiele primăriei, Andrei Carabelea avea în organigramă 4 posturi de consilieri personali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

El și-a mărit la 6 numărul de consilieri, inclusiv un șef de cabinet, iar între timp a rotit 14 persoane.

„În fapt, Carabelea și-a adus în primărie, imediat după ce a fost votat, o întreagă armată de persoane care în campania electorală i-au lipit afișele sau i-au împărțit pliantele cu minunatele promisiuni.

Majoritatea celor aduși au fost membri de partid sau prieteni vechi de-ai lui Carabelea, prieteni ai familiei Burduja (mentorii lui Carabelea), membri ai fundației Sens Civic (cu care a făcut acțiuni de ecologizare și de pe care a încasat bani frumoși ani de-a rândul, inclusiv de la Primăria Piatra-Neamț), etc.

Unele din ele au fost angajate ca mai apoi să plece în concediu de maternitate, altele să „decoleze” spre alte instituții (vezi articol AICI), iar alții au câștigat concursuri (surprinzător, nu?) în interiorul primăriei.” – notează sursa citată

Trebuie să amintim că în acest prim mandat, conducerea Primăriei Piatra-Neamț a mai făcut două angajări interesante: fiecare viceprimar a mai primit „bonus” câte un post de consilier personal.

Și pentru că munca de consilier personal trebuie răsplătită, salariile pe care aceștia le-au primit au fost mai mari decât prevede legea.

Cel puțin așa arată (potrivit unor surse) un raport al Curții de Conturi după un control ce a avut loc în ultima perioadă și care prevede că salariile ilegale vor trebui recuperate…

Reamintim că la jumătate de an după ce a preluat funcția de primar, Carabelea a modificat organigrama primăriei și a mărit numărul de posturi de la 238 cât era pe vremea vechii conduceri, la 277.

Posturile de conducere în primărie au crescut de la 20 la 30. Așadar, încă 10 șefi în plus.

PUBLICITATE