Piatra-Neamț: Un prim proiect al Grupului de Inițiativă în Turism (FOTO)

În luna ianuarie 2020, mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului public și ai societății civile care activează în domeniul turismului din Piatra-Neamț au pus bazele Grupului de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț.

Proiectul are ca scop promovarea conceptului de tur ghidat la Piatra-Neamț şi a ghizilor de turism atestaţi, care pot organiza astfel de activităţi pentru turiştii care vizitează oraşul, dar şi pentru localnici.

Ieri, 9 iulie, în zona centrului istoric al municipiului Piatra-Neamț și pe strada Ștefan cel Mare, a fost organizat un prim tur pietonal ghidat.

Ghidajul s-a făcut pe traseul Curtea Domnească – Str. Dimitrie Ernici – Str. Ștefan cel Mare, Cimitirul Eroilor, fiind punctate cele mai importante obiective din zona centrului istoric, sinagoga Baal Shem Tov, clădirile monument de pe strada Ştefan cel Mare şi monumentele din Cimitirul Eroilor. 

La activitate au participat  aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai agențiilor de turism, ai unor hoteluri și pensiuni și ai instituțiilor publice.

PUBLICITATE