Piatra-Neamț: Un chiriaș ANL își cumpără apartamentul de la primărie cu 88.000 Euro!

La ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț din luna august 2020, un proiect de hotărâre avea ca obiect vânzarea unui imobil ANL cu impresionanta sumă de 424.718 lei, cu puțin peste 88.000 Euro.

Deși piața imobiliară se află într-o stagnare, sau regres dacă e să ne raportăm la anii din urmă, iată că o locuință aflată în cartierul Dărmănești, pe ”Calea Romanului”, ajunge să fie cumpărată de la primărie cu o sumă destul de consistentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Solicitarea de cumpărare a fost făcută de către chiriașa acelui imobil, în care locuiește din 2016 într-o locuință ANL, pe strada Clement Pompiliu.

Deși în proiectul de hotărâre nu este specificat ce suprafață are apartamentul, credem că acesta este destul de mare, din moment ce a ajuns să fie evaluat de către o firmă autorizată la suma de 88.000 Euro (aici fiind inclusă și o boxă de 5mp).

Chiar dacă discutăm despre o sumă destul de mare, putem spune că respectiva chiriașă a avut noroc că a și-a putut cumpăra locuința cu acea sumă. Începând cu 1 septembrie 2020, prin intermediul unui Ordin al Ministrului Lucrărilor Publice, prețul locuințelor și automat al chiriilor au crescut cu 56,33%.

Prin acel Ordin, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuințelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp inclusiv T.V.A.

Este o creștere cu peste 50% față de anul trecut când valoarea a fost stabilită la 1.916,42 lei/mp inclusiv T.V.A, în plină criză economică, iar tinerii care locuiesc în astfel de apartamente trebuie să facă față unor cheltuieli majorate de scumpirile din perioada pandemiei de Covid 19.

Mai multe despre creșterea prețului locuințelor ANL puteți citi aici.

 

PUBLICITATE