Piatra-Neamț: „Tricolor de cântec” sub Turnul lui Ștefan, cu sute de olimpici la muzică din toată țara

Luni, 2 aprilie, aproximativ 500 de olimpici la muzică din toată ţara, îmbrăcaţi în tricouri roşii, galbene şi albastre, aşezaţi în faţa Turnului lui Ştefan cel Mare din Piatra-Neamț, sub forma drapelului tricolor, au omagiat Centenarul Marii Uniri cântând Imnul României, „Doamne ocroteşte-i pe români” şi „Țara mea-i un colț de rai ”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
foto: AlexPers

Evenimentul deschide Olimpiada Naţională Corală, ce se desfășoară în perioada 2 – 4  aprilie 2018, la Piatra-Neamţ, iar ideea inedită de a forma un „tricolor de cântec” a aparținut consilierului Romel Bîrjoveanu.

Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, participând peste 500 de elevi,  cadre didactice coordonatoare/însoţitoare ale celor 14 ansambluri corale calificate la etapa națională şi membri componenți ai Comisiei Centrale.

Vor urma două zile de sărbătoare muzicală, în deplină armonie cu emoțiile participanților și cu înalta valoare a lucrărilor corale interpretate pe scena mereu tânără a Teatrului din Piatra Neamț, în intervalul orar 11.00-13.30. Festivitatea de premiere va fi organizată la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, în data de 4 aprilie 2018, la ora 15.00.

Vezi video – AICI

PUBLICITATE