Piatra-Neamț – Trei bazine din ștrand s-au redeschis publicului

Activitatea la trei din cele patru bazine ale Ștrandului Municipal Piatra-Neamț a fost reluată astăzi, 5 iulie, după ce analizele DSP Neamț au confirmat calitatea corespunzătoare a apei.

Bazinul mic destinat copiilor rămâne închis pentru acest weekend din cauza rezultatelor neconforme.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Activitatea la 3 din cele 4 bazine ale Ștrandului Municipal a fost reluată din nou de astăzi, vineri, 5 iulie: bazinul mare (pentru adulți) și cele două bazine din zona VIP. Decizia a fost luată în urma rezultatelor analizelor efectuate la probele de apă prelevate la începutul acestei săptămâni de medicii specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Neamț – Serviciul Control în Sănătate Publică. 

Conform datelor comunicate de către reprezentanții DSP Neamț, calitatea apei din cele trei bazine se încadrează în parametrii corespunzători pentru îmbăiere.

Pentru bazinul mic (destinat copiilor) se va menține, însă, măsura suspendării activității și în acest weekend, întrucât rezultatele analizelor au indicat un nivel necorespunzător al calității apei. La începutul săptămânii viitoare vor fi prelevate din nou probe, urmând ca bazinul pentru copii să fie redeschis dacă analizele vor arăta că apa va fi în parametri normali din punct de vedere fizico-chimic.

Decizia de redeschidere a bazinelor pentru public a fost luată după ce accesul a fost interzis temporar pe data de 21 iunie, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei (necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic). În perioada în care activitatea a fost suspendată, s-au efectuat operațiuni de schimbare și tratare a apei. 

Apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic. De asemenea, calitatea apei de îmbăiere este supravegheată printr-un program de monitorizare derulat împreună cu specialiștii din cadrul DSP Neamț. 

PUBLICITATE