Piatra-Neamț: Toți candidații de pe dreapta sunt oamenii lui Gheorghe Ștefan ”Pinalty”

La Piatra-Neamț, competiția electorală pentru fotoliul de primar a început, iar 4 candidați din cei 6 anunțați, sunt foști apropiați, colegi sau colaboratori de-ai fostului primar Gheorghe Ștefan ”Pinalty”.

Astfel, partidele de dreapta (PNL, USR-PLUS, ALDE și PMP) au candidați care, în trecut, au fost cu toții membri PDL și apropiați sau colaboratori ai lui Pinalty.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe partea stângă a eșicherului politic de la Piatra-Neamț, îi întâlnim ca și candidați pe fostul deputat Liviu Harbuz din partea Pro-România și pe fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, din partea PSD.

Revenind la candidații partidelor de dreapta, aceștia sunt:

Dragoș Chitic, actualul primar al municipiului face parte din fosta echipă din PDL a lui Gheorghe Ștefan, fiind consilier și mai apoi viceprimar al acestuia. În perioada când Pinalty a fost arestat, Dragoș Chitic a deținut funcția de primar interimar. Chitic candidează din partea PMP la primărie, după ce a părăsit PNL.

Ciprian Enache este un fost apropiat al lui Pinalty de pe vremea când amândoi activau in PDL, Enache fiind consilier județean și unul din liderii organizației de tineret a partidului condus de Gheorghe Ștefan. Enache va candida din partea ALDE la primăria municipiului Piatra-Neamț.

Andrei Carabelea a fost crescut sub aripa lui Gheorghe Ștefan și a deputatului Mihaela Stoica, încă de pe vremea când PDL deținea supremația în Piatra-Neamț. A fost sprijinit de Pinalty prin finanțarea câtorva proiecte prin intermediul unei asociații condusă de acesta, iar politic, a fost unul din coordonatorii echipelor de lipit afișe din campaniile PDL. Andrei Carabelea candidează la primărie din partea PNL.

Marius Irimia este un fost membru PDL, activist in organizația Neamț, condusă de Pinalty, remarcându-se prin acțiunile de coordonare ale echipelor de tineri în campaniile din 2008 și 2012.

Cum de s-a nimerit ca toți candidații de pe dreapta să facă parte din zona de influență a lui Gheorghe Ștefan, nu credem că este o simplă coincidență, ținând cont că prin oraș de discută despre faptul că Pinalty dorește să-și ”ia orașul înapoi.”

PUBLICITATE