Piatra-Neamț, în top 5 orașe cu aer curat. Sarata, Țărăncuța și Precista, în topul cartierelor

Municipiul Piatra-Neamț ocupă locul 5 în topul orașelor cu cea mai crescută calitate a aerului din România, potrivit unei cercetari publicate ieri (27 aprilie 2017) de platforma de anunturi imobiliare Storia.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lista orașelor cu cea mai crescută calitate a aerului este următoarea: Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orașele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Vâlcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botosani sunt următoarele în clasament.

La polul opus, Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, urmate la scurtă distanţă de Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Piatra-Neamț, pe locul 5 in topul orașelor din România cu cea mai crescută calitate a aerului

Municipiul Piatra-Neamț ocupă locul 5 în topul orașelor cu cea mai crescută calitate a aerului din România. În topul cartierelor, Precista se află în primele 20 cartiere din țară. (Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse)

La nivelul municipiului Piatra-Neamț, topul cartierelor este următorul:

  1. Sarata
  2. Țărăncuța
  3. Precista
  4. Ciritei
  5. Dărmănești
  6. Mărăței
  7. 1 Mai
  8. Calea Romanului
  9. Vânători
  10. Speranța
  11. Văleni
  12. Gara Veche

Raportul complet îl puteți citi – AICI

Percepţia asupra calităţii aerului în oraşele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro. 

Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calităţii aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final. 

PUBLICITATE