Piatra-Neamț: Târgul de Crăciun – Programul zilei de vineri, 7 decembrie 2018

Târgul de Crăciun la Neamț se va deschide vineri, 7 decembrie, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț, în deschiderea evenimentului urmând să debuteze artistul de talie internațională Lou Bega.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca și edițiile anterioare, Târgul este organizat de către Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“.

Vineri, primii care vor urca pe scena Târgului, la ora 18:00, vor fi copiii de la clasa de muzică uşoară a Şcolii Populare de Artă, clasă coordonată de Paula Nicorescu-Ghivirigă. Vor urma recitalurile oferite de membrii îndrăgitei trupe autohtone „Los Anonimos“, pentru ca finalul primei seri să-i aparţină starului de origine germană Lou Bega.

Pe parcursul evenimentului Târgul de Crăciun de la Neamț vor evolua numeroși artiști locali și naționali, printre care se remarcă Roxana Nemeș, Selfie, Heaven, Ionică Moroșanu, Adi Beznă, Oana Radu, Claudia Pavăl, Hevito, Alessia, Dya, alături de multe alte tinere talente ale cluburilor de copii din județul Neamț.

Cei care doresc să se bucure de atmosfera de sărbătoare a Târgului sunt așteptați la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ, pe platou, acolo unde se va găsi şi o diversitate de sortimente de produse alimentare sau decorative, care vor putea fi cumpărate de la căsuţele din perimetrul amintit.

Târgul de Crăciun de anul acesta se va întinde pe perioada 7 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019. Programul artistic este astfel structurat încât la fiecare sfârşit de săptămână – în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ să ofere publicului nemţean spectacole de genuri muzicale diverse, de la tradiţionalele colinde, la muzica dance, folk, pop, ori folclor. Cu excepţia serii din data de 28 decembrie, spectacolele vor începe la ora 18:00.

În cadrul Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia anului 2018, organizatorii au prevăzut şi o serie de concerte care vor avea loc la Roman şi Târgu Neamţ.

De asemenea, în cursul fiecărei săptămâni, la Căsuţa lui Moş Crăciun de pe Platoul Curţii Domneşti, meşterii populari din ţinutul Neamţ îi vor introduce pe cei mici în lumea minunată a meşteşugului. Vor fi create diverse obiecte, de la cele decorative şi până la măşti populare.

Pe data de 28 decembrie va avea loc tradiţionalul „Festival de datini şi obiceiuri de iarnă «Steaua Sus Răsare»“. Va fi ziua în care oraşul va răsuna de colinde, urături şi jocuri tradiţionale ale măştilor aduse de alaiuri care vor veni din toate colţurile judeţului.

Închiderea ediţiei a treia a Târgului de Crăciun îi va aparţine Ansamblului folcloric „Floricică de la munte“, care va oferi, în seara zilei de 5 ianuarie, pe Platoul Curţii Domneşti, un concert extraordinar.

CLASA DE MUZICĂ UŞOARĂ A ŞCOLII POPULARE DE ARTĂ PIATRA-NEAMŢ

De mai bine de patruzeci de ani la Şcoala Populară de Artă funcţionează şi o clasă destinată celor pasionaţi de muzica uşoară. Iniţial, disciplina Muzică era studiată doar în cadrul cursurilor de canto. De la această catedră au predat profesori precum Ionel Apetrei şi Vasile Vasile. Mai apoi, odată cu apariţia claselor de instrumente, teorie şi solfegii, cursul de muzică a primit o şi mai mare personalitate, astfel apărând clasa de canto. Magistre, ani la rând, au fost Smaranda Ciuhandru şi Nela Frîncu, printre elevii ajunşi pe scenele muzicale ale ţării şi ale lumii numărându-se, printre mulţi, mulţi alţii, interpreţii Angela Ciochină şi Mihai Trăistariu.

Din 2000, cursul de canto capătă triplă specializare – canto clasic-religios, canto muzică uşoară şi canto muzică populară.

Clasa de muzică uşoară a dus mai departe tradiţia calităţii moştenită din trecut, cadre didactice precum Maria Ţifrea, Roxana Apreutesei sau Paula Nicorescu-Ghivirigă făcându-şi pe deplin datoria profesională.

În prezent, clasa de canto-muzică uşoară este coordonată de Paula Nicorescu – Ghivirigă.

LOS ANONIMOS

Trupa „Los Anonimos“, a apărut în primăvara anului 2011. Muzica celor de la „Los Anonimos“ îmbină exoticele acorduri de gipsy-flamenco, cât și ritmurile balcanice, din acest punct de vedere fiind singura formație de acest gen din peisajul muzical românesc. Formația s-a făcut cunoscută prin concertele exceptionale care au avut loc în diferite cluburi din țară sau la evenimentele hi-class. În toate aparițiile scenice, „Los Anonimos“ propagă o atmosferă incendiară, distracția atingând valențe foarte înalte, fiind astfel considerată „O trupă de Show“, motiv pentru care formația este foarte des invitată în platourile emisiunilor de divertisment.

În repertoriul lor găsim cele mai cunoscute cover-uri românești și internaționale, dar și melodii proprii, care prin simplitatea si farmecul lor, sensibilizează ascultătorii.

Componenţa trupei „Los Anonimos“: Geo Pahome – solist vocal, Paula Ghivirică – solistă vocala, Cătălin Barna – clape şi chitară clasică, Bogdan Aflorei – chitară electric, Iulian Stoica – chitară bass, Mircea Harabagiu – tobe, Adrian Bulai – trompetă, Bogdănel Mantu – percuţie, Andrei Anghel – clarinet şi saxofon, Sorin Găburoi – trombone.

LOU BEGA

David Lubega s-a născut la 13 aprilie 1975, în München, Germania de Vest. Cântă din adolescenţă, genul preferat fiind cel latino-pop. Şi-a luat numele de scenă Lou Bega. Succesul său a venit odată cu lansarea, în anul 1999, piesei „Mambo No. 5“.

Ulterior, şi-a consolidat statutul de star lansând alte hituri, dintre care amintim: „I got a girl“, „Mambo, mambo“, „Sex bomb“ sau „Tricky, tricky“.

PUBLICITATE