Piatra-Neamț: Târgul de Crăciun – Programul zilei de marți, 1 ianuarie 2019

În prima zi a Noului An, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit pietrenilor care vor veni la Târgul de Crăciun la Neamţ un maraton folcloric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe scena de la Curtea Domnească, începând cu ora 18:00, vor urca membrii Ansamblului folcloric „Codrii Neamţului”.

Ei vor prezenta, alături de soliştii ansamblului, un spectacol de datini și obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou, suite de dansuri de pe Valea Bistriței.

Ansamblul Folcloric „Codrii Neamţului” din Piatra-Neamţ,

aparține Asociației Culturale „Codrii Neamţului” – O.N.G. înființat în anul 2010 şi condus de profesorul coregraf Sebastian Coroi. Ansamblul a participat la multe festivaluri, concursuri în țară și străinătate și la diverse emisiuni televizate.

Palmaresul grupului artistic este bogat, dintre cele mai elocvente succese amintim: Premiul I la Festivalul de la Bucuresşi (2014), Trofeul Festivalului „Dobroge, Mândră Grădină” (2015), Trofeul Festivalului de Folclor din Belgia (2017), Premiul I la Festivalul de Folclor Constanţa (2018), Premiul I la Festivalul de la Bușteni (2018).

Ansamblul are în repertoriu suite de pe Valea Bistriței, Valea Muntelui, Valea Siretului – Neamţ, suite din zonele etnofolclorice Ardeal, Oltenia, Dobrogea, Muntenia, Bucovina, dansuri rusești, țigănești, grecești, machedonesti, precum și datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou!
Soliștii vocali reprezentativi ai Ansamblului, colaboratori din 2010 până în prezent sunt: Alina Carnariu, Denisa Anastasiei, Carmen Acatrinei, Sânziana Oşlobanu, Mara Apetrei, Ancuţa Buruiană, Simona Manolache-Ciuntea, Anca Maria Bălan, Delia Antochi, Andreea Mardare, Andreea Barbu, Evelina Ghiba, Rebeca Bâgu, Costin Stan, Laurenţiu Marian. Acești soliști au colaborat la diferite spectacole locale, naționale și internaționale.

Ansamblul „Codrii Neeamţului” se bucură de colaborarea cu o serie de soliști cu renume: Grigore Gherman, Andrei Bălan, Alexandru Brădăţan, Viorica Macovei, Angelica Flutur, George Cojocărescu, Vasilica Tătaru, Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Laura Lavric, Nicolae Gribincea.
O colaborare aparte a nemţenilor a fost cea cu Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii” din Chişinău.

Din 2010 până în prezent Asociaţia Culturală „Codrii Neamţului” a organizat numeroase spectacole locale și naționale, iar recent, pe 23 Decembrie 2018, a organizat a VIII-a ediție a Concertului Aniversar „Codrii Neamţului – Sărbători de Poveste“, la sala Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, cu participarea soliștilor Viorica Macovei și Grigore Gherman, a Ansamblului Etnofolcloric „Plăieşii” – Chişinău.

PUBLICITATE