Piatra-Neamț: Situația spațiilor rămase libere și prețurile minime și maxime la Piața Centrală

Primăria Municipiului Piatra-Neamț a organizat  ieri, 08 noiembrie, ultima licitație pentru închirierea spațiilor comerciale din Piața agroalimentară Sfântul Gheorghe. Situația spațiilor rămase libere, cât și prețurile minime si maxime la care au fost adjudecate sunt următoarele:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
 • Pentru zona  „Legume-fructe” au fost scoase la licitație 150 de tarabe:
  – 92 pentru  comercianți – au rămas 21 libere;
  – 58 destinate exclusiv producătorilor –  au rămas 29 libere.
  Prețul de adjudecare, cel mai mic a fost de 12,13 lei/zi iar, cel mai mare a fost de 53,45 lei/zi.
 • În zona „Lactate” au fost scoase la licitație un număr de 22 de boxe  fiind  adjudecate toate. Prețul cel mai mic este 1337 lei/luna, iar cel mai mare de 2647 lei/lună.
 • În zona „Carne”  au fost scoase la licitație 27 de spații fiind adjudecate toate. Prețul cel mai mic a fost 3158 lei/lună, iar cel mai mare de  6796,3 lei/lună.
 • Pentru zona „Pește”  au fost scoase la licitație 7 boxe și  au fost adjudecate  doar  4. Prețul  oferit a fost de 4851 lei/lună (pentru fiecare).
 • Pentru zona de „Panificație” au fost scoase la licitație 20 spații și au fost adjudecate  doar 12. Cel mai mic preț oferit a fost 1047,38 lei/lună, iar cel mai mare preț a fost 1624,8 lei/lună.
 • Pentru zona „Fast-food” au fost scoase la licitație două spații, unul la parter și unul la etaj. S-a licitat doar pentru spațiul de la parter în suprafață de 137 mp, prețul de adjudecare fiind de 27.700 lei/lună.
 • În zona  „Agroalimentară” au fost scoase la licitație 40 de spații, din care  au rămas libere 25. Prețul minim oferit a fost  848 lei/lună, iar prețul maxim a fost  935lei/lună.

Conform regulamentului aprobat de Consiliu Local spațiile rămase  libere vor fi scoase la licitație după 5 zile de la prima licitație.

Astăzi, a avut loc la sediul instituției o ședință operativă condusă de primarul Dragoș Chitic, pentru pregătirea deschiderii Pieței Centrale. Până acum s-au rezolvat următoarele:  contractarea unei firme de pază, asfaltarea parcării și refacerea trotuarului, contractele de furnizare a utilităților (curent, electric, apă, canal), contractarea unei firme care să asigure mentenanța echipamentelor, autorizarea ISCIR pentru lift, avizul de la Direcția de Sănătate Publică și inventarierea bunurilor aflate în clădire.

Sunt în derulare probele pentru instalații și echipamente, remedierile în garanție aflate în sarcina constructorului, organizarea echipei care va deservi piața, achizițiile dotărilor necesare funcționării, obținerea avizului de la DSP, obținerea avizului ISU.

S-au încheiat licitațiile pentru toate spațiile în urma cărora s-au ocupat 80 % dintre spații. De luni, câștigătorii pot încheia contractele și pot prelua spațiile. Pentru diferența rămasă se va organiza o nouă procedură de licitație, iar până la finalizarea acesteia tarabele rămase se pot închiria cu ziua. Îmi mențin termenul estimat pentru deschiderea pieței, sfârșitul lunii noiembrie a declarat primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE