Piatra-Neamț și Pângărați scapă de restricții! Se redeschid restaurantele. Vezi rata de infectare la 17 decembrie

Datorită incidenței scăzute din ultimele zile, sub 3 la mia de locuitori, și totodată finalizându-se perioada de 14 zile cu restricții pentru Municipiul Piatra Neamț și comuna Pângărați, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 18 decembrie 2020, ora 8.00, încetează măsura suspendării unor activități economice, dispusă prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț nr. 94/2.12.2020, pentru municipiul Piatra Neamț și comuna Pângărați.

Se reiau activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00, activitățile cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat primăriilor celor două unități să informeze agenții economici de pe raza unității adminitrativ teritoriale privind posibilitatea reluării activităților care au fost suspendate, începând cu data menționată.

Incidența cazurilor de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2 de astăzi, 16 decembrie, în județul Neamț

La această dată, în ce privește incidența comunitară, 2 localități a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori: TAŞCA, NEGREŞTI.

Următoarele localități care se apropie de pragul critic de 3/1000 de locuitori sunt: BĂLŢĂTEŞTI, PIATRA-NEAMŢ, GÂRCINA, DOCHIA, TUPILAŢI.

În tabelul de mai jos, rata de infectare la nivelul localităților din Neamț care depășesc 1,5/mie:

TAŞCA       3.89
NEGREŞTI       3.29
BĂLŢĂTEŞTI       2.91
PIATRA-NEAMŢ       2.90
GÂRCINA       2.86
DOCHIA       2.40
TUPILAŢI       2.36
DOBRENI       2.12
TARCĂU       2.05
ALEXANDRU CEL BUN       1.96
SECUIENI       1.90
CRĂCĂOANI       1.85
DUMBRAVA ROŞIE       1.82
DĂMUC       1.68
CEAHLĂU       1.67
ROMAN       1.58
PUBLICITATE