Piatra-Neamț: Scandal cu focuri de armă la un bar. Doi bărbați, reținuți. Polițiștii propun închiderea barului

Ieri, 10 aprilie a.c., poliţiştii au introdus în arestul I.P.J. Neamţ 2 bărbaţi, pentru tulburarea ordinii publice. Aceştia mai sunt cercetaţi pentru distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În dimineaţa de 9 aprilie, în jurul orelor 02.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre un conflict pe strada Petru Movilă din Piatra Neamţ.

Echipajul de poliţie, ce s-a deplasat la faţa locului, a identificat toate persoanele prezente, respectiv șase bărbaţi cu vârste cuprinse între 46 şi 19 ani, dar şi o femeie de 43 de ani.

Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru audieri.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 8/9 aprilie a.c., a avut loc un conflict spontan între 2 bărbaţi de 46, respectiv 39 de ani, care erau într-un grup de persoane şi un alt bărbat de 44 de ani, însoţit de membri din familia sa.

Pe parcursul altercației, doi dintre participanți, cel de 39 și 46 de ani, au folosit pistoale din categoria armelor neletale.

Poliţiştii au constatat că bărbatul de 46 de ani avea certificat de deţinător pentru arme neletale – pistol cu gaze, dar nu era autorizat şi pentru portul acestuia.

În cazul bărbatului de 39 de ani, acesta deţinea un pistol tip AIR SOFT cu bile din plastic, portul şi utilizarea nefiind supuse autorizării, însă în timpul utilizării a folosit bile metalice.

Ambele arme au fost ridicate urmând a fi dispuse măsurile legale.

La data 9 aprilie a.c., faţă de cei doi, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Neamţ.

Astăzi, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Totodată, poliţiştii vor propune Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamţ, retragerea autorizaţiei de funcţionare a unităţii publice, locul în care a pornit iniţial conflictul. 

PUBLICITATE