Piatra-Neamț: Șase oameni au rămas suspendați în telegondolă după ce o curea s-a rupt

Șase oameni au rămas suspendați în trei cabine ale telegondolei din Piatra-Neamț după ce o curea care asigura funcționarea s-a rupt. Incidentul a avut loc luni, 18 iunie, în jurul orei 19:23.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Operațiunea a durat aproximativ 30 de minute, timp în care persoanele care au rămas suspendate au fost înștiințate despre avarie. Se pare că una dintre cele 100 de curele care asigură funcționarea s-a rupt și a trebuit înlocuită.

În timpul funcționării, în stația de pe dealul Cozla, una dintre curele s-a rupt. Nu era o problemă dacă nu s-ar fi încolăcit între celelalte și ar fi scos una de pe fulie. Prin stația de amplificare au fost anunțați toți clienții care erau pe traseu. Erau 6 persoane în trei gondole (patru într-o gondolă și câte una în celelalte două).” – ne-a declarat administratorul societății, Corneliu Brohanschi. La ora 20:00, s-a repornit instalația.

Față de clienții pe care i-am avut pe traseu, cel care era șef de instalație și-a cerut scuzele de rigoare și li s-au returnat banii pentru deplasare.” – ne-a mai declarat Corneliu Brohanschi

Conform administratorului societății, din 2008, de când s-a dat drumul telegondolei, este al doilea incident în care au rămas blocate cabinele.

PUBLICITATE