Piatra-Neamț: S-a anunțat primul candidat la Primăria Piatra-Neamț

Așa cum anunțam încă de la începutul anului (vezi articolul AICI), fostul prefect și primar PSD, Vasile Panaite, și-a anunțat candidatura la Primăria municipiului Piatra-Neamț. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 noiembrie, pe pagina de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși nu a numit partidul sub sigla căruia va candida (fiind primul candidat la Primărie fără susținerea unui partid politic), cert este că sloganul lui Vasile Panaite, „PRO Piatra-Neamț” seamănă foarte mult cu partidul lui Victor Ponta – PRO România.

Din păcate, anunțul vine, din nou, într-o perioadă în care municipiul Piatra-Neamț trece printr-o situație sensibilă, după explozia la blocul din Mărăței și calvarul tânărului Alexandru. Aceeași ieșire avut-o și în luna august când, în timp ce străzile orașului erau blocate de forțele de intervenție pentru salvarea celor 16 turiști rămași în telegondole, Vasile Panaite își anunța (voalat) începerea campaniei electorale. (vezi articolul AICI)

Este un gest ciudat să profiți de anumite situații sensibile pentru a intra într-o luptă politică, tocmai din partea unui fost prefect, care ar fi trebuit să știe ce înseamnă o situație de urgență.

Reamintim că Vasile Panaite a trecut de la PDL la PSD, până în 2017 fiind primarul comunei Dragomirești.

În aprilie 2017 Ionel Arsene îl promovează prefect al județului Neamț, post pe care îl ocupă până în data de 15 martie 2018.

În acest timp, în spațiul public au apărut mai multe informații din dosarele de corupție ale lui Ionel Arsene și Gheorghe Ștefan, în care Vasile Panaite era unul din oamenii cheie. (vezi articole – AICI / AICI / AICI)

Între timp, în urma stenogramelor apărute se pare că relația dintre Ionel Arsene și Vasile Panaite se degradează, ”Piti” rămânând în continuare unul din apropiații lui Gheorghe Ștefan.

Rămâne de văzut ce impact va avea anunțarea candidaturii lui Vasile Panaite la primărie, prin oraș circulând deja un zvon că echipa lui „Pinalty” dorește ”să-și ia orașul înapoi”.

PUBLICITATE