Piatra-Neamț: Reținut după ce a convins o tânără să fure 11.000 de lei dintr-un seif

Poliţiştii din Neamț, sub coordonarea procurorilor, au efectuat o percheziție în cadrul unui dosar penal de furt calificat. Un bărbat, bănuit că ar fi instigat o tânără să sustragă aproximativ 11.000 de lei dintr-o societate comercială, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 31 de ani, din Ilfov, bănuit de comiterea infracțiunii de instigare la furt calificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în noaptea de 13/14 aprilie 2021, profitând de relația de afinitate pe care ar fi avut-o cu o angajată a unei unități comerciale, în vârstă de 26 de ani, din Piatra Neamț, cel în cauză ar fi determinat-o să pătrundă fără drept în sediul societății, iar din seiful cu valori, aceasta ar fi sustras aproximativ 11.000 de lei.

După comiterea acestei faptei, bărbatul s-ar fi deplasat spre municipiul București.

De asemenea, activitățile investigative desfășurate de polițiști au relevat faptul că bărbatul se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, la data de 16 aprilie 2021, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară în județul Ilfov.

A fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele celui în cauză, fiind condus la sediul poliției, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

De asemenea, la data de 16 aprilie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a dispus plasarea tinerei sub control judiciar.

La data de 17 aprilie 2021, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Piatra Neamț, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenți polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și Poliției orașului Voluntari.

PUBLICITATE