Piatra-Neamț: Reținut de polițiști și dus la Psihiatrie pentru că nu purta mască și era recalcitrant (VIDEO)

Un bărbat din Piatra-Neamț a postat în această seară pe Facebook un clip video făcut de el în ambulanță și în care susține că a fost reținut de polițiștii din Piatra-Neamț pentru că nu purta mască.

În clipul video bărbatul povestește că în această dimineață și-a uitat masca acasă, iar în zona unei benzinării din Piatra-Neamț a fost întâmpinat de un echipaj de Poliție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta le-ar fi spus polițiștilor că va intra în Peco să-și cumpere o mască, iar când polițiștii i-au solicitat să se legitimeze bărbatul ar fi început să înjure.

Imediat polițiștii s-ar fi năpustit asupra lui, l-au lovit și l-au călcat cu genunchii pe gât (susține bărbatul), după care l-ar fi încătușat și dus la secție.

De la secție, bărbatul declară că a fost dus la Psihiatrie, la Roman.

Polițiștii nemțeni confirmă incidentul și susțin că bărbatul a fost sancționat cu 1.000 de lei.

„Astăzi, 3 aprilie, în jurul orei 11.00, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat un bărbat care se deplasa pe strada Orhei, fără a purta mască de protecție.

Polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și în momentul care i-au solicitat să se legitimeze, bărbatul a adoptat o atitudine recalcitrantă, devenind agresiv verbal. 

Întrucât nu s-a conformat solicitărilor polițiștilor, a fost imobilizat și încătușat, fiind condus la sediul Poliției, în vederea stabilirii identității și luarea măsurilor legale.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Potrivit polițiștilor, având în vedere faptul că a continuat să manifeste un comportament violent, bărbatul în vârstă 49 de ani, din Piatra Neamț, a fost condus la o unitate medicală pentru investigații de specialitate.

„Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 și Legii 61/1991, cu amendă în cuantum total de 1.000 de lei.” – a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Atenție, clipul video conține limbaj licențios!

PUBLICITATE