Piatra-Neamţ: Publiserv este prima societate care îşi face publice achiziţiile

SC Publiserv SA este prima societatea din subordinea Consiliului Local Piatra-Neamţ care îşi face publice achiziţiile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Transparența în domeniul achizițiilor publice reprezintă unul din principiile care stau la baza utilizării legale și eficiente a banului public, iar SC Publiserv SA şi-a făcut o rubrică specială pe site-ul propriu (http://publiserv.eu/achizitii.php) prin care orice achiziţie publică se regăseşte detaliată, informaţiile cuprinzând natura obiectului/serviciului prestat, denumirea contractantului şi valoarea achiziţiei.

La sfârşitul lunii septembrie 2017, grupul consilierilor PNL din Consiliul Local Piatra-Neamţ au depus un proiect de hotărâre prin care obligau primăria şi societăţile din subordinea Consiliului Local să afişeze pe site-ul propriu toate procedurile de achiziţie publică, de la ce firmă şi cu ce costuri s-au făcut.

Primăria municipiului Piatra-Neamţ şi-a implementat deja sistemul de transparenţă în achiziţii publice (https://www.primariapn.ro/276), iar de astăzi şi societatea Publiserv SA.

Putem spune că este pentru prima dată când SC Publiserv SA îşi face publice achiziţiile, de-a lungul anilor societatea a fost subiectul unor mari scandaluri sau „tunuri” cu privire la cheltuirea banului public şi al vânzărilor de spaţii comerciale sau terenuri, unele din ele făcând în acest moment obiectul unor dosare penale.

Remarcăm faptul că din pleiada de directori care s-au perindat pe la conducerea acestei societăţi, singurul care a avut „curajul” sau „îndrăzneala” de a face lumină în ceea ce înseamnă achiziţii publice este Valentin Ciobanu.

Îmi doresc o mai mare transparenţă a cheltuirii banilor publici, fiecare cetățean să poată afla în orice moment ce bunuri și servicii achiziționează societatea pe care o conduc, de la ce firme și cu ce costuri. Din punct de vedere tehnic, pe platforma www.publiserv.eu, la secţiunea achiziţii pot fi găsite aceste informaţii, care sunt administrate de căre serviciul IT din cadrul societăţii”. – ne-a declarat directorul Valentin Ciobanu

Aşteptăm, cu interes, ca Hotărârea de Consiliu Local privind transparenţa în achiziţii publice să fie pusă în aplicare şi de celelalte societăţi ale primăriei.

PUBLICITATE