Piatra-Neamț: Proiecte de 2,5 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primăria Piatra-Neamț a depus încă două proiecte pentru obținerea de finanțare europeană în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro referitoare la modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul proiect prevede extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Piatra-Neamț: Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian – Strada Fermelor – zona Pietricica.
Prin aceast proiect se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu lămpi moderne cu tehnologie led, se va realiza un sistem de telegestiune a corpurilor de iluminat precum și extinderea sistemului de iluminat public în cartierul Pietricica pe un număr de 11 străzi.
Proiectul cuprinde si doua statii de incarcare pentru autovehicule electrice si echiparea a 30 de treceri de pietoni cu dispozitive moderne pentru persoanele cu dizabilitati.
Valoarea totală a proiectului este de 5.353.640 lei.

Al doilea proiect se refera la extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Piatra-Neamț: Strada Cetatea Neamțului, Strada 1 Decembrie 1918, strada Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Strada Mihai Eminescu, Strada Orhei și cartier Speranța.
Prin acest proiect se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu lămpi moderne cu tehnologie led, se va realiza un sistem de telegestiune a corpurilor de iluminat precum și extinderea sistemului de iluminat public pe un număr de 6 străzi unde astăzi nu exista iluminat public inclusiv în cartierul Speranța.
Proiectul cuprinde și patru stații de încărcare pentru autovehicule electrice și echiparea a 50 de treceri de pietoni cu dispozitive moderne pentru persoanele cu dizabilități .
Valoarea totală proiectului este de 5,957,052 lei.

Atragerea de fonduri europene reprezinta prioritatea momentului pentru municipalitatea pietrean fiind o solutie la indemana pentru dezvoltarea orasului si cresterea calitatii vietii cetatenilor. Proiectele depuse luna aceasta pentru finantare fac parte dintru-un amplu program de investitii prin care ne propunem sa atragem in orasul nostru aproximativ 100 de milioane de uro din bani europeni. In urma implementarii celor doua proiecte vom realiza un sistem de iluminat modern in Piatra Neamt, de o calitate superioară pe cele două axe principale ale municipiului Piatra-Neamț, eficient energetic, interconectat într-un sistem de telegestiune care asigură controlul individual al fiecărui corp de iluminat.” a declarat primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE