Piatra-Neamț – Programul zilei de miercuri (21 decembrie) la Târgul de Crăciun


Miercuri, 21 decembrie, la TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ, va fi în prim-plan muzica religioasă. Pe scena de la Curtea Domnească, începând cu ora 18:00, va cânta pentru publicul din Piatra-Neamţ corul „Filomelos”. Compus din profesori studenţi şi dsc_0416elevi din Oneşti pasionaţi de muzica sacră, corul „Filomelos” are o istorie aparte. Ideea înfiinţării a venit înaintea coagulării propriu-zise a grupului, unii dintre membri manifestându-şi dragostea de cântare (aşa cum se traduce numele grupului) prin numeroase activităţi premergătoare. Însă această dragoste nu îşi avea altă aspiraţie decât Împărtăşirea din Hristos în cadrul Sfintei Liturghii. În acest context, formarea unui grup unitar devenise un proiect necesar, care a luat contur în vara lui 2007, în excursia organizată în Maramureş. Aceasta a avut ca itinerar principal „Memorialul durerii” de la Sighet .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul de la scena de la Curtea Domnească va continua cu unele dintre cele mai frumoase colinde strămoşeşti interpretate, în două momente diferite, de către preotul Constantin Liviu Cojocărescu, acompaniat de profesorul Sidor Rusu (de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ), respectiv de corul „Teoforia” de la Roman.

În cadrul TÂRGULUI DE CRĂCIUN LA NEAMŢ, în fapt de seară, nemţenii se pot întâlni, în cadrul unei conferinţe, cu preotul Constantin Necula, cel care şi-a ales ca temă a conferinţei „Dragostea nu cade niciodată”. În deschidere,  cele mai bune voci de la clasa de canto a Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ (coordonator, Georgiana Şerban-Axinte), vor introduce în atmosferă audienţa prin interpretarea unor piese legate de apropiata sărbătoare a Crăciunului.

Evenimentul va avea loc la cinematograful „Dacia-Panoramic”, cu începere de la ora 18:00. Intrarea se face pe baza invitaţiilor emise de către organizatori – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saculare” Neamţ.

 

D.M.B.
PUBLICITATE