Piatra-Neamț: Programul ceremoniei militare cu ocazia Zilei Naţionale a României

În fiecare an, la 1 decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României, conform Legii nr.10 din 31 iulie 1990. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, prin aceasta încheindu-se procesul de eliberare a românilor aflaţi sub stăpânire străină. – informează Cercul Militar Piatra Neamţ

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 1 decembrie 2018 începând cu orele 12.00, în Piaţa Ştefan cel Mare din municipiul Piatra Neamţ, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Garnizoana Piatra Neamţ va organiza ceremonia militară urmată de o defilare cu trupe şi tehnică.

Din detaşamentul de defilare fac parte drapelele de luptă şi militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii N-E Punct de lucru Neamţ şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

După defilarea trupelor şi tehnicii va avea loc un spectacol oferit de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, partener al Cercului Militar Piatra Neamţ.

Conform Prefecturii Neamț, ceremonia militară și religioasă desfășurată cu prilejul Zilei Naționale a României va avea următorul program:

– Intonarea Imnului Național al României
– Slujba de TE-DEUM
– Cuvântul primarului Municipiului Piatra-Neamț, Dragoș CHITIC
– Cuvântul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel ARSENE
– Cuvântul prefectului județului Neamț, Daniela SOROCEANU, privind semnificația Zilei Naționale a României
– Defilarea militarilor, a tehnicii militare și de intervenție, cât și a drapelelor de luptă specifice.

Alai tematic pe străzile din Piatra-Neamț

A.C.S. Ecvestru “Costache Lupu”, sub egida Consiliului Judetean Neamt, in parteneriat cu Centrul pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare”, Teatrul Tineretului si Complexul Muzeal Judetean, va invita pe data de 1 Decembrie 2018, incepand cu ora 12.00 la parada si momentul de evocare istorica “Unire-n cuget si simtiri cu Eroii Neamului!”

Alaiul tematic va descinde pe arterele principale ale municipiului Piatra Neamt si va cuprinde interpreti calare, in trasuri si pe jos, realizand emotionante imagini cu domnitorii Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, cu regele Ferdinand si alte figuri istorice ale neamului romanesc.

La ora 12.45 alaiul se va opri in fata tribunei amenajate in Piata Stefan cel Mare unde va avea loc un moment artistic.

PUBLICITATE