Piatra-Neamț: Primarul și viceprimarul, la plimbare cu bicicletele pe trotuare! (VIDEO)

Primarul Andrei Carabelea și viceprimarul Marius Ioan Irimia au ieșit la o plimbare prin municipiu, pe biciclete.

Până aici nimic spectaculos, primarul Carabelea fiind un adept al deplasărilor cu mijloace cat mai ecologice, doar că atât el cât și viceprimarul au fost surprinși preferând trotuarul pentru deplasare și nu carosabilul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit legii privind circulaţia pe drumurile publice, se interzice conducătorilor de biciclete să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor, iar cei doi ar trebui să fie sancționați de polițiști cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Este adevărat că trotuarul era gol în momentul în care cei doi bicicliști se deplasau și, din fericire, nu au deranjat pietonii, dar aici vorbim și despre puterea exemplului.

Când te afli la conducerea urbei, toate faptele tale trebuie să reprezinte un exemplu pentru comunitate și să fie atât legale, cât mai ales morale.

Sau, cine știe, poate că cei doi au vrut să verifice dacă dalele au fost montate corespunzător de cei de la Publiserv.

Oricum, primarul Carabelea nu e la prima abatere de acest fel, dacă este să ne amintim de modul în care își parchează mașina pe trotuar și spațiu verde, iar Poliția Locală se face că nu îl vede.

Data viitoare când primarul și viceprimarul vor îndemna populația să lase mașinile acasă și să folosească bicicletele, trebuie să vină și cu mențiunea: „nu pe trotuar, cum greșit am procedat noi”.

PUBLICITATE