Piatra-Neamț: Primarul Carabelea anunță că Pârtia Cozla va rămâne închisă în această iarnă

Deși pietrenii și-au dorit deschiderea Pârtiei Cozla în această iarnă, noul primar Andrei Carabelea a decis să rămână închisă.

„În urma unei analize atente, a discuțiilor cu reprezentanții Perla Invest și a opiniilor exprimate de pietreni în cadrul consultării publice lansate pe această temă s-a luat decizia ca în acest an pârtia de pe Muntele Cozla să rămână închisă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La baza acestei decizii au stat lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate înregistrate în ultimii ani, situația financiară a primăriei, dar și contextul epidemiologic – evoluție care nu poate fi anticipată.

În sezonul 2019-2020 pârtia nu a putut fi deschisă din cauza lipsei zăpezii, iar în iarna anterioară a funcționat în pierdere.

Chiar și în cel mai bun an pentru schiat, pârtia din Piatra-Neamț a încheiat sezonul cu pierdere, iar în actuala situație în care se află bugetul local, Primăria Piatra-Neamț nu își permite financiar acest lucru.

Pentru a fi rentabilă, infrastructura turistică de pe Muntele Cozla trebuie dezvoltată, astfel încât zona să fie o atracție pentru turiști și pietreni pe tot parcursul anului, proiect ce se află în strategia pentru următorii ani și care se află în consultare publică.” – este mesajul Primăriei Piatra-Neamț.

Decizia este surprinzătoare în ciuda numărului mare de pietreni care și-au dorit ca Pârtia Cozla să fie deschisă în această iarnă.

Asta fiind o veste bună pentru pârtiile din Durău, Suceava, Harghita…

PUBLICITATE