Piatra-Neamț: Preot acuzat că a refuzat să sfințească praznicul pentru că nu îi plăcea locația

ACTUALIZARE: Preotul Sorinel Ionică ne-a declarat că motivul pentru care nu a dorit să intre în localul respectiv este că cei care administrează locația au avut un comportament neadecvat față de dânsul (l-ar fi înjurat) în urmă cu un an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Preotul parohiei de la cimitirul Pietricica din Piatra-Neamț, Sorinel Ionică, este acuzat că a refuzat să binecuvânteze masa de pomenire, după o înmormântare, pentru că nu îi plăcea locația. 

Rudele defunctului ne-au declarat că după ritualul înmormântării la cimitirul Pietricica (astăzi, 5 noiembrie), la sfârșitul slujbei, preotul a început să umble cu cutia de donații pentru Biserca nouă (pe care scria între 1 leu și 99 lei) și s-a supărat când a văzut că lumea nu prea dădea bani.

Mai mult, după slujbă oamenii s-au dus la un local aproape de cimitir, pentru masa de pomenire. Preotul a oprit-o pe văduvă și i-a spus că nu vrea să sfințească pomenirea decât într-un restaurant mai select. Ba le-a mai spus oamenilor să lase toate pomenile și icoana în biserică.

Dacă știam că veniți aici nu vă primeam mortul în biserică. Dacă vreți, pe mine mă duceți la restaurant, nu la bodegi din astea.” – i-a spus preotul unei rude a defunctului.

Într-un final, rudele au chemat un alt preot pentru a binecuvânta masa de pomenire.

Preotul Sorinel Ionică este protagonistul unui alt scandal ce a avut loc în urmă cu 2 ani (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE