Piatra-Neamț: Poliția Locală a început să strângă cerșetorii care vin din alte localități

În cadrul activităților de combatere a fenomenului de cerșetorie, polițiștii locali au acționat în ziua de 31.01.2018 împreună cu lucrătorii Postului de Poliție Transport Feroviar Piatra-Neamț în zona gării, pentru depistarea persoanelor care vin din alte localități și apelează la mila publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost identificate, sancționate și îndrumate spre localitățile de domiciliu 6 persoane care aveau domiciliul stabil pe raza jud. Bacău.

De asemenea, în ziua de 01.02.2018, Poliția Locală Piatra-Neamț a continuat acțiunea de combatere a cerșetoriei și altor abateri de la normele de conviețuire socială, aplicând 61 sancțiuni contravenționale în valoare de 6330 lei.

Mai mult de jumătate din amenzi au fost aplicate persoanelor care apelau la mila publică, deși erau apte de munca, celelalte contravenții fiind aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și aruncarea gunoiului pe trotuare.

În mai puțin de o oră, un grup de 5 minori de etnie romă cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, toți din comuna Războieni, sat Borșeni, jud. Neamț, au obținut suma de 70 lei din cerșit. Au fost identificați părinții acestora și sancționați contravențional conform Legii nr. 61/1991 rep. pentru nesupravegherea minorilor.

Cu această ocazie, Poliția Locală solicită din nou cetățenilor să nu încurajeze cerșetoria și să nu ofere bani persoanelor care cerșesc. Numărul de telefon la care se poate semnala astfel de fapte este 0233.231.300.

PUBLICITATE