Piatra-Neamț: Piața Ștefan cel Mare – zonă de promenadă în fiecare weekend

În această vară, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău a fost transformată într-o zonă exclusiv pietonală pe durata weekend-urilor.

Potrivit reprezentanților primăriei, această măsură s-a bucurat de foarte multă apreciere din partea pietrenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, faptul că în această perioadă este nevoie de zone pietonale mai mari pentru a se putea asigura distanțarea fizică a determinat municipalitatea să oprească circulația în zona menționată în fiecare sfârșit de săptămână, indiferent de anotimp.

Astfel, din această săptămână, circulația rutieră pe tronsonul stradal din fața Parcului Central va fi oprită începând de vineri seara, până duminică noaptea, iar partea carosabilă va fi transformată în loc de promenadă, mișcare în aer liber, plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, practicarea sporturilor sau a diferitor jocuri.

Închiderea de circulație va fi valabilă pe toată durata anului viitor.

Municipalitatea invită cluburile sportive și asociațiile locale care derulează activități ce s-ar preta acestei zone pietonale, să propună evenimente sociale sau sportive, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației.

PUBLICITATE