Piatra-Neamț: Piața Centrală se închide. Comercianții vor vinde la cort sau online

Având în vedere măsurile pentru prevenția infectării cu virusul Covid-19 impuse prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU, referitoare la suspendarea activității piețelor agroalimentarea în spații închise, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, se vor lua următoarele măsuri care să facă posibilă activitatea comercianților din Piața Centrală și în perioada următoare:

  • Pe terenul din fața Pieței Centrale se amplasează 10 corturi unde își vor desfășura activitatea 20 de comercianți de produse lactate. Tot aici, producătorii de produse de panificație, dar și cei care comercializează miere de albine și ouă își vor desfășura activitatea în pavilioane individuale.
  • În zona din spatele pieței se vor monta, până la sfârșitul săptămânii viitoare, 4 corturi mari, de dimensiunile 5 x 12 m, unde își vor desfășura activitatea producătorii de legume și fructe. Ei vor putea comercializa și până atunci la tarabele care vor fi amplasate aici.
  • Comercianții de carne își vor desfășura activitatea în spațiile rămase libere  din zona de comercializare pește, acolo existând acces separat pentru fiecare spațiu comercial în parte.
  • Toaletele din piață vor fi în continuare accesibile, realizându-se trasee separate dus-întors, iar comercianții își vor putea depozita marfa în incinta pieței pentru a fi protejate de îngheț.

În perioada următoare, primăria Piatra-Neamț va crea o platformă online de tipul celor de „food delivery”, prin care angajații societății Urban, administratorul pieței, să livreze produse comandate online de pietreni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
PUBLICITATE