Piatra-Neamț: Piața Centrală poate fi un focar de răspândire al noului coronavirus (VIDEO)

Piața Centrală din municipiul Piatra-Neamț riscă să devină un focar de răspândire al noului coronavirus din cauza lipsei măsurilor de protecție din interior.

Foarte puțini comercianți poartă mască sau mănuși de protecție corespunzător iar situația persistă încă de la redeschiderea pieței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, se poată dezvolta un adevărat focar din simplu motiv că, nepurtând corespunzător masca, un comerciant care este infectat fără să știe, asimptomatic, va vorbi, tuși, strănuta chiar peste fructele și legumele pe care le are expuse pe tarabă.

Produsele ajung apoi la populație, multe din ele fiind „gustate” fără să fie spălate în prealabil.

La intrarea în piață sunt câteva afișe care atenționează că în interior se poarta obligatoriu mască, dar mulți intră fără a o avea. Și dozatoarele cu dezinfectant sunt prezente dar prea puțini le mai folosesc.

Riscul de infectare este evident, pentru că vorbim despre produse alimentare neambalate peste care se poate strănuta, tuși etc.

Chiar premierul Orban a cerut, astăzi, intensificarea controalelor în mai multe domenii considerate cu probleme, în condițiile în care România se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19.

În ceea ce privește activitățile care trebuie controlate cu prioritate: în ceea ce privește comerțul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în piețele închise sau semiînchise. De asemenea, va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor”, a spus Orban la o ședință la Ministerul de Interne.

PUBLICITATE